mann med sunn frokost
© Colourbox

5 tips til en sunn frokost

Frokosten kan være en fæl kaloribombe for oss vanedyr, men det er heldigvis lett å gjøre dagens første måltid langt sunnere. Velger du de riktige produktene om morgenen, får du mer energi og næring, og det blir lettere å regulere kaloriinntaket resten av dagen.

1. juli 2022
 • Unngå sukker

  Bruk i stedet tørket eller frisk frukt for å få søtsmak på frokosten. Det gir mengder av antioksidanter som styrker immunforsvaret. Samtidig er ikke søtsmaken like intens. Det forbedrer smaksløkenes evne til å klare seg med mindre søtsmak til hverdags.

 • Ikke spis toastbrød og annet lyst brød

  Spis heller grovbrød med mye fiber. Fiber gir maten mer tyggemotstand og svulmer opp i magen, noe som gir en behagelig metthetsfølelse.

 • Spis til du bare så vidt er mett

  La være å spise til du sprekker. Hjernen er 15-20 minutter forsinket når det gjelder å registrere at du er mett, så det gjelder å slutte når du begynner å føle deg mett.

Sunn frokost - slik spiser du sunt om morgenen

 kvinne på kjøkkenet spiser frukt til frokost
 • Stå opp i tide

  Det tar ikke lang tid å speile et par egg eller skjære opp litt frukt og grønt. Har du først stått opp for sent, forsvinner likevel muligheten for å starte dagen med et sunt måltid.

 • Kjøp inn for hele uken

  Egg, frukt, grønt, skinke, grovt brød, Cultura og de andre ingrediensene som inngår i et sunt frokostmåltid, har generelt lang holdbarhet. Derfor er det lett å unngå at frokosten strander på manglende råvarer hvis du alltid passer på at du handler inn nok for hele uken.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: