© Istock

Dette er mer oppkvikkende enn kaffe

Tyr du også til en kaffekopp når du trenger å kvikne til litt? Denne drikken er fullstendig undervurdert, og virker minst like bra.

6. juni 2016 av Anja Bruneskjold.

Det er ikke bare for smakens skyld vi drikker kaffe. Vi drikker kaffe like ofte som et oppkvikkende middel for å våkne om morningen eller når trøttheten tar overhånd i løpet av dagen.

MEN! Du kan like gjerne erstatte morgenkaffen med et glass varmt vann med en halv presset sitron oppi. I tillegg til at sitronvannet er fullt av C-vitamin og antioksidanter, har det også en oppkvikkende effekt på kroppen. Og effekten kommer ganske raskt.

Det er viktig at vannet er varmt, men ikke kokvarmt, fordi kroppen ikke skal trenge å bruke energi på å varme opp vannet. Et glass kaldt vann kan virke stressende på kroppen etter en lang natts søvn, så det er lurt å gi kroppen en rolig start på dagen.

Får du ikke nok av den forfriskende smaken og den oppkvikkende effekten, kan du gjerne drikke vann med friskpresset sitron i løpet av dagen også. Da trenger imidlertid ikke vannet å være varmt.

Andre fordeler med å drikke sitronvann

Det er mange fordeler med å drikke sitronvann, i tillegg til det høye vitamininnholdet og den oppkvikkende effekten. Drikken bidrar også til å rense leveren, holde i gang forbrenningen og styrke immunforsvaret.

TIPS! Syren i sitronen er ikke bra for tennene, så det er lurt å drikke sitronvannet med sugerør så du får det langt bak i munnen og skåner tennene. Den verste syren blir skylt vekk om du avslutter med å drikke et glass rent vann.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: