© Colourbox

En sunn start

Frokosten kan være en fæl kaloribombe for oss vanedyr, men det er heldigvis lett å gjøre dagens første måltid langt sunnere. Velger du de riktige produktene om morgenen, får du mer energi og næring, og det blir lettere å regulere kaloriinntaket resten av dagen.

1. september 2011
  • Unngå sukker. Bruk i stedet tørket eller frisk frukt for å få søtsmak på frokosten. Det gir mengder av antioksidanter som styrker immunforsvaret. Samtidig er ikke søtsmaken like intens. Det forbedrer smaksløkenes evne til å klare seg med mindre søtsmak til hverdags.

  • Ikke spis toastbrød og annet lyst brød. Spis heller grovbrød med mye fiber. Fiber gir maten mer tyggemotstand og svulmer opp i magen, noe som gir en behagelig metthetsfølelse.

  • Spis til du bare så vidt er mett. La være å spise til du sprekker. Hjernen er 15-20 minutter forsinket når det gjelder å registrere at du er mett, så det gjelder å slutte når du begynner å føle deg mett.

  • Stå opp i tide. Det tar ikke lang tid å speile et par egg eller skjære opp litt frukt og grønt. Har du først stått opp for sent, forsvinner likevel muligheten for å starte dagen med et sunt måltid.

  • Kjøp inn for hele uken. Egg, frukt, grønt, skinke, grovt brød, Cultura og de andre ingrediensene som inngår i et sunt frokostmåltid, har generelt lang holdbarhet. Derfor er det lett å unngå at frokosten strander på manglende råvarer hvis du alltid passer på at du handler inn nok for hele uken.

Sunn frokost - slik spiser du sunt om morgenen

Les også

Hvorfor begynte du å løpe?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: