Fem tips til å få mer grønt

Det kan være vanskelig å få i seg nok grønnsaker i en travel hverdag. Men med noen få triks, får du enkelt i deg de anbefalte 500 grammene.

4. juni 2019 av Dina Christiansen

Grønnsaker inneholder masse nyttige kostfibrer, vitaminer og mineraler som er viktige for kroppen. Ifølge anbefalingene skal du spise 500 gram frukt og grønt daglig, hvorav 200 gram skal være frukt og 300 gram skal være grønt. Vi har samlet fem gode råd for å få nok grønt. 

1. Gjør det tilgjengelig

Sørg for at du alltid har grønnsaker tilgjengelig. Det gjør det enklere å nå opp i anbefalt mengde. Ha derfor alltid grønt hjemme, på turer, i matpakka sov. 

2. Gjør det enkelt

Kutt opp grønnsakene, så er det enklere å velge sunt hvis blodsukkeret plutselig er lavt og du bare skal ha noe kjapt. Hvis grønnsakene allerede står klare i kjøleskapet, er du mer tilbøyelig til å velge dem over andre kanskje mindre sunn snacks. 

3. Kjøp ferdigkuttede grønnsaker

Kjøp grønnsaksblandinger som allerede er ferdig kuttet, og som du får kjøpt i butikkene. Det er ikke noe galt med dem, og så slipper du å stresse med å kutte opp alt sammen. 

4. Tilsett det i retter

Putt forskjellige grønnsaker i kjøttsaus og supper. Hvis du har barn eller ikke selv er så glad i grønnsaker, så er det en enkel måte å skjule dem litt på. Strimler av rotfrukter er også en god løsning. De kan smakes til med krydder og olje, så klarer du nesten ikke gjette at det er grønnsaker. 

5. Fyll opp med grønnsaker først

 Spesielt på arbeidsplasser der det er kantine, kan det være lurt at du alltid går til salatbaren først, slik at kjøtt og andre ting ikke overtar plassen på tallerkenen. 

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.

Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: