Fem tips til å få mer grønt

Det kan være vanskelig å få i seg nok grønnsaker i en travel hverdag. Men med noen få triks, får du enkelt i deg de anbefalte 500 grammene.

4. juni 2019 av Dina Christiansen

Grønnsaker inneholder masse nyttige kostfibrer, vitaminer og mineraler som er viktige for kroppen. Ifølge anbefalingene skal du spise 500 gram frukt og grønt daglig, hvorav 200 gram skal være frukt og 300 gram skal være grønt. Vi har samlet fem gode råd for å få nok grønt. 

1. Gjør det tilgjengelig

Sørg for at du alltid har grønnsaker tilgjengelig. Det gjør det enklere å nå opp i anbefalt mengde. Ha derfor alltid grønt hjemme, på turer, i matpakka sov. 

2. Gjør det enkelt

Kutt opp grønnsakene, så er det enklere å velge sunt hvis blodsukkeret plutselig er lavt og du bare skal ha noe kjapt. Hvis grønnsakene allerede står klare i kjøleskapet, er du mer tilbøyelig til å velge dem over andre kanskje mindre sunn snacks. 

3. Kjøp ferdigkuttede grønnsaker

Kjøp grønnsaksblandinger som allerede er ferdig kuttet, og som du får kjøpt i butikkene. Det er ikke noe galt med dem, og så slipper du å stresse med å kutte opp alt sammen. 

4. Tilsett det i retter

Putt forskjellige grønnsaker i kjøttsaus og supper. Hvis du har barn eller ikke selv er så glad i grønnsaker, så er det en enkel måte å skjule dem litt på. Strimler av rotfrukter er også en god løsning. De kan smakes til med krydder og olje, så klarer du nesten ikke gjette at det er grønnsaker. 

5. Fyll opp med grønnsaker først

 Spesielt på arbeidsplasser der det er kantine, kan det være lurt at du alltid går til salatbaren først, slik at kjøtt og andre ting ikke overtar plassen på tallerkenen. 

Les også

Hvilket helseråd synes du er vanskeligst å følge?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: