© iStock

Fire måter å holde vekten nede på i julen

Julen byr alltid på mange fristelser, men du trenger ikke legge på deg av den grunn. Vi gir deg fire gode måter å holde vekten nede på i julen.

24. oktober 2019 av Anna Sjøstrøm / I FORM

Finnes det noe bedre enn å sette tennene i et overdådig julebord med alle de beste julerettene- og godteriet? Neppe. Til gjengjeld finnes det mye som er morsommere enn å finne ut at man har lagt på seg flere kilo når julen er over. Få med deg gode tips, og unngå ubehagelige overraskelser på vekten.

Lurer du på om du har en sunn vekt? Beregn BMI-en din her.

Hold deg til én porsjon

Når fatet med krumkaker blir sendt rundt for andre gang, er det vanskelig å være standhaftig og si nei takk. Men det ER virkelig et sted du kan spare kalorier. Og kanskje vil du oppleve at du setter enda mer pris på den første porsjonen.

Ikke hopp over måltider

Når man har ferie, er det naturlig å falle ut av de daglige rutinene - også når det gjelder måltider. Og har du spist altfor mye kvelden før, så er det fristende å hoppe over et måltid. Dessverre vil du bare oppleve at du overspiser senere på dagen.

Beveg deg

Det meste av julematen ligger tungt i magen, noe som gjør det enda vanskeligere å hoppe i joggeskoene. Ikke desto mindre er mosjon din beste venn hvis du vil forbrenne kalorier, så kom deg av gårde. Og alt teller. For eksempel kan du velge å gå til butikken og bære varene hjem.

Fokuser på selskapet

OK, OK, julen er lik god mat, men innimellom bør vi kanskje ta det litt med ro før vi frådende kaster oss over julebordet. I bunn og grunn er det jo menneskene vi deler julematen med som skaper hyggen.

Få full effekt av treningen med riktig kosthold. I Aktiv Trening får du oppskrifter og ekspertråd til hvordan du bør spise før, under og etter trening. Sjekk rabatten din her!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: