© Andreas Mikkel

Grillutstyr for fisk

Bryt gamle vaner, og dropp koteletter og grillpølser når du skal grille. Legg i stedet fersk fisk og skalldyr på risten over de glødende grillkullene. Ofte er det både raskere og enklere, det smaker nydelig og det gir de helsemessige virkningene av grillmaten et solid løft.

21. juni 2011

Ildfaste former Fisk- og skalldyrkjøtt er ofte ganske løst. Derfor bør du ha noe mellom fisk og grillrist. Legg fiskestykkene i en ildfast form eller i en aluminiumsform med litt olje i bunnen. Dermed unngår du også at væske drypper ned på kullet, og at skinnet sitter fast.

Stekespade Fisk, og særlig fileter, kan være vanskelige å snu på grillen. Velg derfor en flat og bred stekespade, slik at det er lett å få den inn under fisken.

Pensel Bruk en pensel med myk bust til å pensle fisk og skalldyr med olje før du legger dem på grillen.

Kulegrill I en kulegrill oppstår det mye indirekte varme, og det er perfekt til grilling av fisk. Fisken får nemlig varme fra alle kanter og skal derfor ikke vendes. Tilberedingen blir mer skånsom, og det er lettere å regulere temperaturen.

Folie Aluminiumsfolie er genialt når du skal grille fisk. Pakk fisk og tilbehør med litt fuktighet i foliepakker, og legg pakkene rett på grillristen. På den måten blir alle saftene værende i pakken, og fisken blir både saftig og fast i kjøttet. Du kan også dekke hele grillristen med aluminiumsfolie.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: