Sunn frokost - dette bør du spise
Slik spiser du sunt om morgenen

Du vet antakeligvis at wienerbrød ikke er en sunn frokost - men hva er en sunn frokost?

© colourbox

Hva er en god og sunn frokost?

Hva er en sunn frokost? Det får du vite mer om her. Du kan blant annet se våre tre beste forslag til en sunn frokost.

Sunn frokost - slik!

Sunn frokost gir kroppen en god start på dagen. 

Her forteller vi hva som er en sunn frokost og du får vite om frokosten er dagens viktigste måltid eller ikke. 


Er frokosten dagens viktigste måltid?

Du har sikkert hørt at frokosten er dagens viktigste måltid. Men stemmer det? 

Svaret er nei, frokosten er ikke viktigere enn dagens øvrige måltider. 

Det viktige er altså ikke om du spiser frokost eller ikke. 

Når det er sagt, så anbefaler vi at du spiser en god og sunn frokost, slik at kroppen får noe å jobbe med og du kan føle deg mett lenge. 

Men hva består en sunn frokost av? 


Tre forslag til en sunn frokost 

1. Havregryn er en supersunn frokost: Grynene er nemlig proppfulle av gode karbohydrater og oppløselig kostfiber, som gir godt drivstoff for resten av dagen og holder deg mett i lang tid.

2. Egg er en supersunn frokost: Hvis du ikke liker havre, kan du prøve speilegg eller en liten omelett av to egg med en skive fullkornrugbrød og 200 gram paprika til. Eggene gir proteiner, som holder deg mett, og rugbrødet har sunne karbohydrater og mye magnesium.

3. Syrnede melkeprodukter er en supersunn frokost: En annen næringsrik og slankende frokost er to desiliter skyr eller Biola med eplebiter og 15 hasselnøtter på. Vil du ha det søtere, så drypp litt akasiehonning over eller strø på litt kanel.

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.


Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: