Hva slags sukker er verst for helsen

Alle vet at sukker ikke er sunt. Og noen type sukker er faktisk verre enn andre, både når det gjelder vektøkning og medfølgende sykdommer. Se hvilken type som er aller verst!

23. mars 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Å tylle i seg brus og andre sukkerholdige produkter får dessverre ofte konsekvenser. Sukker er ikke bra for tennene, det gir vektøkning og kan være en medvirkende årsak i utviklingen av diabetes type-2.

Det å kutte ut sukker helt kan være vanskelig, men det er fullt mulig å kvitte seg med trangen til den aller verste sukkertypen.

Det farlige flytende sukkeret Når det gjelder vektøkning, er sukker i flytende form en av de største synderne. Det er fordi flytende sukker som er i juser, brus og kakao ikke metter. Vi blir altså ikke kvitt sult ved å drikke sukkerholdige drikker, som vi inntar i stadig større mengder.

Det hvite sukkeret Hvitt sukker består av både fruktose og glukose, og det er fruktosen som er mest skadelig. Spiser man for store mengder, vil det hope seg opp i leveren der det omdannes til fett. Fruktose er mye brukt i brus og søte drikker.

Så dropp brus og andre søte drikker – og har du lyst på litt søtt, spis heller litt godteri.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: