© Colourbox

Hvorfor anbefaler dere loff før trening?

Dere skriver ofte at man skal velge fullkornbrød i stedet for hvitt brød. Så hvorfor anbefaler dere loff før trening?

Brød bakt av sammalt eller fullkornmel inneholder mye mer vitaminer, mineraler og fiber enn hvitt brød. Det er selvfølgelig fryktelig sunt, men fibrene kan by på visse problemer i forbindelse med trening fordi fordøyelsessystemet bruker lang tid på å bryte dem ned.

Derfor bør du unngå å spise rugbrød eller annen grov brødmat altfor tett på treningen. Ufordøyde fibre kan gi mageknip, sure oppstøt og andre problemer som ødelegger treningen.

Hvis du plutselig overmannes av sult og tretthet en halv eller hel times tid før trening, er det derfor bedre å spise litt loff med Nugatti eller syltetøy, altså et lite og lett fordøyelig måltid som gir den energien du trenger for å gjennomføre treningen.

I utgangspunktet, i en ideell verden, bør du allikevel ikke havne i slike energikriser. I stedet kan du være forutseende nok til å spise et stykke rugbrød med et tykt lag magert kjøttpålegg 2–3 timer før treningsstart. Hvis det sunne mellommåltidet av en eller annen grunn har gått fløyten, kan allikevel litt loff med noe søtt på være en glimrende nødløsning.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: