© Istock

Hvorfor er det dyrere å spise sunt?

Jeg vil gjerne spise sunnere i hverdagen, men jeg synes at de sunne varene er for dyre. Noen tips?

Det stemmer faktisk ikke at det er dyrere å leve og spise sunnere. Det handler i store trekk om hva du kjøper, hvor godt varen metter og hvor mye mat du kaster. Velger du for eksempel fullkorn i stedet for den hvite varianten av brød, pasta og ris, er du allerede på god vei.

Grønnsaker er stort sett rimelig mat, og rotgrønnsaker har god holdbarhet. Kålrot, kål, gulrot, løk og purre er stort sett billig hele året, men ellers kan det være lurt å kjøpe frukt og grønt når de har sesong. Gi dessuten grønnsakene mer plass på tallerkenen enn kjøtt og fisk.

Bønner og linser er også sunn og rimelig mat som fortjener en større plass i kostholdet. Fiskefilet fra sei og laks kan ha god kilopris, så følg med på tilbud og spør i butikken.

Det kan godt hende at noen kvalitetsvarer er litt dyrere enn en mer næringsfattig variant, men kvalitetsvaren metter bedre og er samtidig sunnere.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

Vil du ha en sterk kropp og unngå skader? Akkurat nå kan du få vårt store treningssett til en helt fantastisk intropris. Settet består av et magehjul, en treningsmatte og treningsstrikker samt en stor guide med øvelser, slik at du kan trene hele kroppen hjemme. I tillegg får du 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som hver måned er stappfullt av inspirasjon, motivasjon og gode råd til treningen. Det beste av alt er at du får alt for BARE 99,50 kr (+49,50 kr i porto - totalt 149 kr.). Det har aldri vært billigere å komme i form. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: