© Colourbox

Ikke fet av fet fisk

Det har lenge vært kjent at fet fisk er bra for hjertet. Derimot har det vært en del tvil om hvordan omega-3-fettet påvirker vekten. Det er tross alt fett. Ny forskning ved universitetet i Aalborg frikjenner imidlertid fiskefettet for denne mistanken. Forskerne undersøkte data fra rundt 75 000 personer i ti land. Deltakerne fikk spørsmål om blant annet kosthold, livsstil og livvidde, og det viste seg faktisk at et regelmessig inntak av fet fisk tvert imot synes å virke mildt slankende.

9. november 2010

Det har lenge vært kjent at fet fisk er bra for hjertet. Derimot har det vært en del tvil om hvordan omega-3-fettet påvirker vekten. Det er tross alt fett.

Ny forskning ved universitetet i Aalborg frikjenner imidlertid fiskefettet for denne mistanken. Forskerne undersøkte data fra rundt 75 000 personer i ti land. Deltakerne fikk spørsmål om blant annet kosthold, livsstil og livvidde, og det viste seg faktisk at et regelmessig inntak av fet fisk tvert imot synes å virke mildt slankende.

Grunnen til at omega-3-fettsyrene ikke gjør deg fetere, er blant annet at fettsyrene stabiliserer blodsukkernivået og insulinnivået. Derfor øker metthetsfølelsen, og dermed spiser vi også mindre. I tillegg fremmer fettsyrene stoffskiftets aktivitetsnivå, noe som igjen øker forbrenningen av det usunne fettet vi spiser.

Fet, fetere, fetest

Fisk skal inneholde over åtte prosent fett for å kunne kalles fet. Her ser du en liste over de aller feteste fiskene. Ål: 27 gram Makrell: 24,4 gram Laks: 15,8 gram Sild: 14,5 gram Stenbit: 14,2 gram

Source #Aalborg Universitet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: