© Istock

Kan soyadrikk erstatte melk?

Er soyadrikk et godt og sunt alternativ hvis man ikke tåler kumelk?

De siste årene har det kommet en rekke alternativer til melk på markedet, men ikke alle er like gode. Det er stor forskjell på innhold av protein, fett, karbohydrater og kalsium.

Soyadrikk er et ganske fornuftig alternativ som er beriket med kalsium, og derfor kan den måle seg med melken. Samtidig ligger fordelingen av protein, fett og karbohydrat på nivået mellom lettmelk og helmelk. Vær oppmerksom på at drikken er ganske kaloririk sammenlignet med ekstra lett melk. Proteinet har høy kvalitet og ligger stort sett på samme nivå som kumelk.

3 andre alternativer:

  • Havredrikk: Den viktigste forskjellen fra vanlig melk er at havredrikken har lite protein. Både karbohydrat- og fettinnholdet ligger som regel et hakk høyere. Kalsiummengden står og faller med om havredrikken er beriket.
  • Risdrikk: Er som regel et dårlig alternativ til melk. Sukkerinnholdet er på høyde med brus, og det er minimalt med protein. Når man samtidig må lete med lupe for å finne spor av kalsium, blir risdrikken et dårlig alternativ.
  • Mandeldrikk: Minner på mange måter om havredrikken. Den har lite protein og er ganske fet. Karbohydratinnholdet er lavt, og det kan være et pluss i noen situasjoner.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: