© iStock

Kremet pasta uten fløte eller ost

Her får du fem geniale tips til å gjøre pastaretten kremet helt uten fløte eller ost!

21. november 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det er lite som kan måle seg med en kremet og myk pastarett. Men den kremede konsistensen får vi som regel gjennom fløte eller ost, og det er ikke akkurat bra for vekten ... Vi har derfor samlet fem geniale tips til en kremet pastarett uten det kaloririke fettet.

Få kremet pasta med hvite bønner

Hvite bønner, som for eksempel cannelini, er veldig kremete i konsistensen. De er derfor perfekte til å lage puré av. Blend dem for eksempel med litt melk, olivenolje, hvitløk og hvitvineddik.

Avokado som krem

Lag en kremet pesto til pastaen av avokado. Blend avokado med olivenolje, hvitløk, salt, pepper, pinjekjerner og litt sitronsaft.

Nøtter gir kremete konsistens

Nøtter er fulle av naturlig fett, og kan gi pastaretten en mykt og kremete uttrykk. Legg for eksempel kasjunøtter i vann over natten og blend dem kremete med litt hvitøk, grønnsakfond og hvitvineddik.

Kok pastaen som kremete risotto

Risotto får sin kremete konsistens ved at det blir tilsatt væske litt av gangen. Det gjør at mer av stivelsen frigjøres og gjør retten myk og kremete. Det samme gjør seg gjeldende hvis du bruker denne metoden når du lager pasta. Tilføy eventuelt mandelmelk.

Gjør klar for frøene

Sesam-pastaen tahini er ikke bare god i hummus. Tilføy tahini i pastaretten ved å blende det med mandelmelk, paprika, soya, sitronsaft og litt sirup. Da blir pastaretten både full av smak og kremete.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: