© Colourbox

NY VITEN: Spis mettet fett hver dag

Forskerne sier nå at mettet fett ikke er så skadelig. Det er nemlig fire gode grunner til å spise mettet fett. Her ser du hvilke.

14. desember 2012

Tidligere var mettet fett det verste vi kunne få i oss. Nå sier forskerne at du må spise det hver dag – men bare 20–30 gram om dagen. Her er fire gode grunner til å spise mettet fett hver dag.

1. 50 prosent av kroppens cellemembraner består av mettet fett. Fettet sørger for at membranen har riktig konsistens, slik at næringsstoffer lett trenger inn og avfallsstoffer slipper ut. Hos personer som mangler mettet fett, ser man at cellene etter hvert svekkes og fungerer dårligere.

2. Mange matvarer som inneholder mettet fett, forsyner deg også med andre vitale næringsstoffer. Storfekjøtt gir for eksempel mye A-vitamin og forsyner deg også med E-vitamin. Begge vitaminer tas effektivt opp av kroppen, fordi du samtidig får i deg litt fett.

3. Enkelte typer mettet fett virker bakteriedrepende. Dermed er det mettede fettet med på å hindre betennelsestilstander som fører til åreforkalkning og blodpropp.

4. For at kroppen skal kunne trekke ut vitaminer, mineraler og andre viktige næringsstoffer av maten, må mage-tarmsystemet også få en viss mengde mettet fett.

Slik finner du riktig mengde fett Logg inn og last ned hele artikkelen med konkrete tips om hva og hvor mye du bør spise for å få i deg optimal mengde mettet fett hver dag. Se også hvilke tre slags mettet fett som er de beste.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: