Sunn mat på stramt budsjett

Det behøver ikke å være dyrt å spise sunt. Pengene rekker lenger hvis du velger mat som metter lenge og er full av næringsstoffer.

21. mai 2013

Masse grønnsaker, kjøtt av høy kvalitet og intelligente, mettende valg er snarveien til et sunt kosthold som heller ikke er dyrt. Egg, frosne erter og epler er noe av det beste du kan velge for å få sunn mat til lav pris.

EGG Rent ernæringsmessig er vanlige hønseegg helt geniale. I tillegg til muskeloppbyggende proteiner byr egg på sunne fettstoffer, vitaminer og mineraler, og det til absolutt bunnpris. Prøv å se på egg som et godt alternativ til kjøtt til én middag hver uke, og spis gjerne et egg til frokost hver morgen – det metter fantastisk bra.

Erstatter: Frokost og kjøttpålegg på brødskivene.

FROSNE ERTER Grønne erter er helsebringende små perler som inneholder mer protein, kostfiber og mikroskopiske platestoffer enn de aller fleste andre frosne grønnsaker. Perfekte i supper og gryteretter.

Erstatter: Frossen mais og bønner, som ikke på langt nær er like sunne.

Epler: Et eple om dagen har ord på seg for å holde legen på avstand. Det samme gjelder de fleste andre typer frukt som har det til felles at de gir blodsukkergunstige karbohydrater og styrkende plantestoffer. Velg sesongaktuell frukt fra nærmiljøet for å få den beste sammensetningen av smak, pris og helsegevinst.

Erstatter: Dyrere og mindre sunne frukttyper som banan, druer og melon.

Se ni andre supersunne matvarer som alle har råd til Logg på nedenfor og last ned artikkelen med alle de sunne matvarene.

Enkel og sunn middag - slik lager du enkel og sunn middag

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: