© Colourbox

Ta godt vare på vitaminene - 4

Rask avkjølingVarm mat som ikke skal spises med det samme, bør kjøles ned raskt. Vitamintapet er nemlig størst ved temperaturer mellom 30 og 60 grader. Unngå å legge grønnsaker i vannPleier du å skrelle gulrøttene og sette dem i kjøleskapet? Det er ikke så smart, for vitaminene siver ganske enkelt ut i vannet. Det samme skjer hvis du lar skrellede poteter stå i vann over lengre tid. Drikk nypresset jus med det samme

23. desember 2011

Rask avkjøling Varm mat som ikke skal spises med det samme, bør kjøles ned raskt. Vitamintapet er nemlig størst ved temperaturer mellom 30 og 60 grader.

Unngå å legge grønnsaker i vann Pleier du å skrelle gulrøttene og sette dem i kjøleskapet? Det er ikke så smart, for vitaminene siver ganske enkelt ut i vannet. Det samme skjer hvis du lar skrellede poteter stå i vann over lengre tid.

Drikk nypresset jus med det samme Jo lenger du lar den hjemmepressede jusen stå, desto færre vitaminer vil den inneholde. Drikk derfor jusen rett etter at du har presset den.

Unngå for rask modning Noen frukter har en lei tendens til å modne andre frukter. Det gjelder spesielt epler, pærer, plommer og tomater. Grunnen er at de danner ekstra mye av gassen etylen, som stimulerer modning. Unngå derfor å blande for eksempel epler og pærer, og oppbevar ”etylenbombene” unna annen frukt og grønt.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: