Kollagen i suppe
Kollagen er bra for helsa

Og et pulvertilskudd er ikke den eneste måten å få i seg kollagen på. For eksempel inneholder en suppe kokt på knoker mye av proteinet. Les her, og få vite mer om kollagen og hvorfor det er bra for kroppen. 

© iStock

Er det vits i å ta kollagen?

Der er mye snakk om kollagen. Men hvordan virker det, og bør man vurdere å ta tilskudd?

Kollagen er det vanligste proteinet i bindevevet hos mennesker og dyr. Med alderen synker produksjonen av kollagen, og det går blant annet ut over evnen til å bevege oss uten problemer. Forskerne undersøker nå om økt inntak av kollagen kan styrke kroppen mot dette forfallet, og de har sett flere lovende resultater.

Hvordan kan kollagen hjelpe deg i treningen. Les her hvorfor kollagen kan gi bedre trening. 

Her kan kollagen hjelpe

Sener og leddsmerter

Kollagen kan redusere giktsmerter. 

© iStock

Sener og ledd

Både leddbånd, sener og brusk består fortrinnsvis av kollagen. Noe tyder på at økt kollagen kan gi bedre bevegelighet, redusere giktsmerter og gjøre at du kan komme raskere tilbake etter skade.


Skjelett

Kollagen øker dannelsen av nytt beinvev og sikrer bedre opptak av kalsium fra maten. Det kan redusere risikoen for beinskjørhet, som spesielt rammer mange kvinner etter hvert som de kommer opp i alderen.

>> FÅ MASSE TRENINGSTIPS, motivasjon, konkurranser, oppskrifter og forslag til øvelser rett i innboksen. Klikk her for å få vårt populære nyhetsbrev. <<


Kollagen for huden.

Kollagen er et bra tilskudd i kampen mot rynker. 

© iStock

Hud

Huden består av 75 prosent kollagen, og alderen setter sine tydelige spor her. Forskning har vist at økt inntak av kollagen kan redusere rynker, gi mer fukt og elastisitet i huden og dessuten få sår til å lege raskere.


Blodkar

En dose ekstra kollagen kan kanskje også være nyttig for kretsløpet. Forsøk peker i retning av at proteinet kan være med på å holde blodkarene elastiske, senke blodtrykket og beskytte mot blodpropp.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: