Stor test av 32 energi- og proteinbarer Last ned og se den store testen.

Slik velger du riktig bar til din favorittrening

I 20–30 minutter etter trening står det såkalte restitusjonsvinduet på vidt gap. Da får du ekstra mye igjen for å fylle lagrene. Vi har testet markedets beste protein- og energibarer, som lover optimalt drivstoff. Her ser du testvinnerne.

Energibarer er ment som et friskt energitilskudd mens du trener. Barene dekker med andre ord samme behov som energidrikk og geleer. Særlig på lange turer kan det være godt å få i seg fast føde og ikke bare væske.

Har du feilberegnet dagens måltider og er skrubbsulten en halv til en hel time før trening, er også energibaren det beste valget, ettersom den er lettere å fordøye enn en proteinbar.

En proteinbar er derimot det beste valget like etter trening, når kroppen trenger næringsstoffer til restitusjonsprosessene. Hvis du passer på å spise i løpet av de første 20–30 minuttene etter trening, reduserer du problemet med treningsverk og er raskere klar til neste treningsøkt.

Etter styrketrening trenger du først og fremst proteiner, mens kondisjonstrening primært tapper kroppen for karbohydrater. Uansett hvordan du har trent, skal kroppen likevel ha både karbohydrat og protein.

Se den store testen av protein- og energibarer Logg inn og last ned hele testen. Bare for abonnenter.

Det rette valget:

Etter løping, sykling og lignende: Har du drevet med kondisjonstrening som løping og sykling, velger du en bar som gir cirka 0,25 gram protein og 0,75 gram karbohydrat for hver kilo kroppsvekt. Veier du 80 kg, trenger du altså 20 gram protein og 60 gram karbohydrat.

Etter styrketrening: Har du trent styrke, bør du få i deg cirka 0,33 gram protein og 0,33 gram karbohydrat per kilo kroppsvekt. Med mindre du har tenkt å delta i OL, betyr likevel ikke 4–5 gram mer eller mindre protein all verden. Det samme gjelder karbohydrater.

Størst er ikke best Protein leverer nye byggematerialer til musklene, slik at de kan gjenoppbygges og vokse. Karbohydrat fyller opp musklenes energilagre og gjør at proteinet lettere tas opp. Ettersom både protein og karbo

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: