Hvorfor kan noen kaffedrikkere holde det gående med en enkelt kopp kaffe om dagen, mens andre konstant trenger et kaffefiks og tømmer den ene koppen etter den andre? Svaret ligger i genene, mener forskerne bak en ny studie.
Et enkelt gen avgjør
Har du genvarianten med det munnrappe navnet PDSS2 i DNA-et ditt, så har du sannsynligvis ikke behov for så mye kaffe i løpet av dagen. Har du derimot ikke dette genet, så vil trangen til den svarte drikken melde seg igjen og igjen.
Det konkluderer de skotske forskerne etter å ha analysert undersøkelser av 1200 italienere og 1700 nederlendere. I begge befolkningsgruppene var det en direkte sammenheng mellom genet og kaffeinntaket.
Koffeinen brytes langsomt ned
Ifølge forskerne sørger genet for at koffeinen blir lenger i kroppen. Derfor har personer som er født med genet ikke behov for å drikke så mye kaffe for å holde på den oppkvikkende effekten.
Er du ikke født med PDSS2 kan du glede deg over at forskerne de siste årene har blåstemplet kaffe som en sunn drikk. Så gi etter for den naturlige trangen og ta deg en kopp til.
Source #University of Edingburgh