Tunfisk med salsa og pastasalat

Månedens måltid er effektivt mot fett og gir en betydelig helsegevinst ved hjelp av fiskeprotein, fullkornpasta og en diger haug med grønnsaker.

24. mars 2011 av Martin Kreutzer

En norsk undersøkelse vakte stor oppstandelse blant ernæringsforskere da den viste at det er tilnærmet umulig å spise seg fet på fisk. Protein fra fisk er spesielt stimulerende for metthetsfølelsen og får oss til å spise mindre. Og når det gjelder fiskeprotein, er tunfisk i en særstilling.

Den store rovfisken har dessuten svært lavt fettinnhold, noe som er en medvirkende årsak til at du rent kalorimessig kan spise store mengder uten å være redd for å legge på deg.

Når du allikevel bør begrense inntaket til 150–200 gram tunfisk per uke, skyldes det at den inneholder relativt mye kvikksølv. I tillegg til de mange fiskeproteinene byr månedens måltid med sine mange grønnsaker på mengder av magert fyllstoff. Bortsett fra å gjøre deg proppmett med få kalorier, bidrar de 200 gram grønnsaker med masse vitaminer og mineraler som er bra for helsen.

Ingredienser (1 person) 1 stykke fersk tunfisk, 150 g 100 g fullkornpasta 100 g grønn asparges 8–9 cherrytomater 1 lite hvitløkfedd ¼ rødløk 2 ts olivenolje 1 ts balsamicoeddik 1 ss hakket persille Salt og pepper

Tilberedning Skyll aspargesene, og knekk av den nederste delen. Damp dem myke i litt saltet vann, og la dem koke et par minutter. La dem dryppe av og avkjøles i en sikt. Skjær dem i 3 cm lange stykker. Skjær 5–6 av cherrytomatene i fire.

Kok pastaen. Vend den med tomater, asparges og halvparten av olivenoljen.

Finhakk hvitløk, rødløk og resten av tomatene, og bland med olje og balsamico. Tilsett persille. Smak til med salt og pepper.

Grill tunfisken i høyst to minutter på hver side. Den blir tørr hvis den stekes for lenge. Krydres med litt salt og en god dose nykvernet pepper. Server med det samme.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 660 kcal Protein 57,3 g Karbohydrat 83,8 g Kostfiber 13,3 g Fett 13,2 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: