Klubbsandwich på rugbrød

En sandwich behøver slett ikke å være en ernæringsmessig nødløsning. Med de rette ingrediensene blir sandwichen perfekt restitusjonsmat etter en hard treningsøkt.

20. desember 2011 av Martin Kreutzer

Ingredienser - 4 personer 2 store kyllingfileter 4 skiver parmaskinke Karse 2 dl kesam Ca. 1 ss karri Saften av ½ sitron Salt og pepper 2 stk. moden avokado 2 tomater 4 flotte salatblader 8 skiver grovt rugbrød

Tilberedning Stek filetene i ovnen i ca. 30 min. Skjær dem på langs til fire stykker. Legg parmaskinken i ovnen de siste 5–6 min.

Bland dressingen av kesam, karri, sitronsaft, salt og pepper. Skjær tomatene i skiver, og dryss litt karse over.

Bygg opp sandwichen ved å smøre karridressing på den ene rugbrødskiven og most avokado på den andre. Legg et salatblad på den ene skiven, og bygg videre med kyllingfilet, tomatskiver, sprøstekt parmaskinke og litt karse.

Server som lunsj, som piknik eller som et kaldt middagsmåltid.


Legger du et par skiver rugbrød på hver side av de rette ingrediensene, har du et raskt og velsmakende ettertreningsmåltid. En sandwich er rask å tilberede og gjør at du får i deg de rette næringsstoffene i løpet av de første 20–30 minuttene etter treningen. Det er viktig for restitusjonen og begrenser tiden du går rundt med et svekket immunforsvar.

For å få kroppen til å starte gjenoppbyggingen etter en hard treningsøkt gjelder det å få i seg et intelligent sammensatt restitusjonsmåltid på kort tid. Det kan for eksempel bestå av proteiner fra kjøtt, fisk, fjærfe eller magre meieriprodukter og karbo hydrater fra frukt, korn og grønnsaker. Det gjelder etter tung styrketrening, men også etter lange og utmattende turer i løpeskoene og intervalltrening med mye melkesyre.

Vurderer du å nøye deg med en proteinbar eller sjokomelk, så husk at kroppen også trenger mer enn protein og karbohydrater. Denne sandwichen gir deg i tillegg sunne fettstoffer som bygges inn i cellene, immunforsvarsstyrkende antioksidanter og en rekke viktige vitaminer og mineraler. Det gjør sandwichen til et supersunt alternativ som fungerer både etter trening og som et generelt sunt måltid i en travel hverdag.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 624 kcal Protein 42,1 g Karbohydrat 79,9 g Kostfiber 16,6 g Fett 18,8 g

Les også

Tenker du på miljøet når du kjøper treningsklær og -utstyr?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: