© Valling.com

5 enkle, billige og supersunne fiskeretter

Er du blant dem som synes at det er for mye jobb å lage fisk til middag? I så fall kan du velge frossen i stedet for fersk fisk. Det gjør det mye enklere og billigere å ha fisk til middag.

22. mars 2012

Fisk er noe av det sunneste du kan få i deg og er en betydelig kilde til blant annet D-vitamin, jod og selen. Dette er svært viktige stoffer som blant annet sørger for at immunforsvaret og stoffskiftet fungerer optimalt.

Viktigst av alt er likevel de marine fettsyrene, også kjent som omega- 3-fettsyrer. Disse fettsyrene er uunnværlige for kroppen og forebygger en rekke livsstilssykdommer. Omega- 3-fettsyrer er spesielt kjent for sin evne til å motvirke hjerte-karsykdom, men virker også positivt på lidelser som kreft, gikt og overvekt. Det er spesielt fete fiskeslag som laks, ål, sild, ørret, kveite og makrell som har høyt innhold av omega-3.

Fisk er også god og næringsrik mat som passer til en aktiv livsstil med mye mosjon og trening. De gode proteinene som finnes i all fisk, er nettopp det slitne muskler trenger. Fisk er også glimrende slankemat fordi selv små mengder metter både godt og lenge.

Vi spiser for lite fisk Til tross for alle disse fordelene har de fleste problemer med å spise fisk til middag de 2–3 gangene i uken som helsemyndighetene anbefaler.

Det skyldes ikke minst at fisk har et rykte som krevende, dyr og ikke minst tidkrevende mat, og at man må i spesial butikker for å få fisk av skikkelig kvalitet. Svaret på disse innvendingene er fisk fra frysedisken, som gjør det enkelt for barnefamilier og andre travle mennesker å velge fisk. Handle gjerne inn til flere middager, og oppbevar fisken i din egen fryser til du skal spise den. Skinn og ben er som regel fjernet, og sist, men ikke minst, er frossenfisk nesten alltid billigere enn fersk fisk, så det blir ikke altfor dyrt å servere fisk flere ganger i uken.

Bedre enn fersk fisk Det er naturligvis vanskelig å konkurrere med fersk fisk på smak når den er blodfersk og kommer rett fra sjøen. Men det er dess verre ikke alltid tilfelle med fisk du finner i ferskvaredisken. Fisken kan ha en lang reise bak seg før den kommer s å langt som til butikken, og bakteriefloraen vokser for hver dag som går. Fisk til frysing legges derimot til dypfrysing så snart den er om bord på fiskebåten, og den raske innfrysingen stopper bakterieveksten effektivt. Ved rask innfrysing bevares også de viktige vitaminene og mineralene i fisken.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: