Avokado/agurksuppe med reker

En kald avokado- og agurksuppe med reker er nydelig sommermat som gjør deg mett med få kalorier, og leverer viktige næringsstoffer til hele kroppen.

14. juni 2011

Supper er god, sunn og mettende mat. Som oftest er de varme og serveres når det er kaldt i været, men for å utnytte alle de næringsrike og friske sommergrønnsakene bør du også spise suppe om sommeren. Denne suppen er en kald og god godværssuppe med høyt proteininnhold. Den gjør deg mett og gjør underverker for helsen. Proteinene i rekene kombinert med de kalorifattige grønnsakene gir en rett som gjør deg veldig mett, uten å bidra til økt livvidde.

Proteinene gjør at hele måltidet blir liggende lenge i magesekken der de spaltes til mindre aminosyrer. I mellomtiden bidrar grønnsakene med kalorifattig masse. Uten proteinene ville suppen gått direkte videre til tarmen, der den raskt ville bli tatt opp av kroppen uten å gjøre deg noe videre mett. Suppen kan spises som en lett lunsj, men er også genial som forrett. På den måten sendes de første metthetssignalene til hjernen før du gir deg i kast med hovedretten, som jo normalt er en del tyngre, og dermed fungerer appetittreguleringen langt bedre enn hvis du bare spiser én rett.

Grunnen til dette er at hjernen reagerer 15–20 minutter forsinket på de metthetsinntrykkene som måltidet gir. I praksis medfører det at du har lett for å spise mer enn du egentlig har behov for.

Ingredienser (4 personer) 2 modne avokadoer 2 agurker Saften av én sitron 2 ss matyoghurt ½ finhakket rødløk 1 finhakket tomat ½ bt hakket frisk basilikum Ca. 500 g små reker i lake 4 skiver rugbrød

Tilberedning Del avokadoene i to, fjern steinen og skallet.

Skrell agurkene, del dem på langs, og skrap ut den vannfylte kjernen. Skjær ¼ i små terninger til pynt, og ha resten i en blender sammen med avokadoene (spar halvparten), sitronsaft, yoghurt, salt og pepper. Blend til suppen har en jevn og kremaktig konsistens, og sett den i kjøleskapet.

Finhakk den halve avokadoen, og bland den med agurkterninger, tomater og rødløk. Legg blandingen på suppen. Hell om nødvendig laken av rekene, og legg også dem på suppen. Pynt med basilikum. Server med en skive rugbrød.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 360 kcal Protein 26,3 g Karbohydrat 37,2 g Kostfiber 9,0 g Fett 13,6 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: