© Valling.com

Bakt torsk med friske erter

Torsk er et godt valg hvis du vil gå ned i vekt – særlig hvis du kombinerer den med kalorilette, fyldige grønnsaker som erter.

29. juli 2015 av Hannah Grant.

Bakt torsk med friske erter

Til 4 personer: 800 g tykk torskefilet uten skinn og ben 250 g friske erter, ev. frosne selskapserter 1 hvitløk, finsnittet 4 ss crème fraîche 2 sitroner 2 never friske krydderurter, for eksempel gressløk, bredbladet persille og basilikum Olivenolje Salt og pepper 4 skiver grovbrød

Slik gjør du: 1. Sett ovnen på 200 °C.

2. Legg torsken på en stekeplate med bakepapir. Salte fisken lett, og drypp den med olivenolje. Bak den i 7–8 minutter til du kan la en stekegaffel gli gjennom fisken uten å møte motstand.

3. Fres ertene raskt i en kjele med hvitløk og litt olivenolje, salt og pepper. De skal være møre, men fortsatt flotte og grønne (spar et par spiseskjeer til å pynte med). Tilsett deretter crème fraîche, og blend ertene til en puré. Smak til med litt salt, pepper, sitronskall og -saft.

4. Anrett pureen med torsken på toppen, og strø noen varme erter og friske krydderurter oppå torsken. Server grovbrød til.

Næringsinnhold per person: Energi: 454 kcal Protein: 48 g Fett: 9,8 g Karbohydrat: 47,4 g Kostfiber: 8,6 g

Les hvorfor torsk er perfekt slankemat!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: