Den fete fisken er en proteinbombe som virkelig får fart på forbrenningen. Hver eneste bit løfter stoffskiftet slik at du forbrenner flere kalorier.

Spis mer fett hvis du vil at magen skal bli mindre. Forutsetningen er at du velger riktig fett, og at det får følge av andre godsaker. Det gjør det i månedens måltid, som er slankemat av beste slag.

19. april 2011

Når du vil redusere trykket på badevekten, virker det logisk å redusere fettinntaket. Men det er ikke alt fett som skal unngås. De riktige fettstoffene i kostholdet har nemlig avgjørende betydning for hvor mett du blir, og for hvor lenge metthetsfølelsen varer.

Det gjelder i høy grad for omega-3-fett, som du finner i fete fiskeslag som laks, sild og makrell. Disse fettsyrene er livsviktige for hver eneste celle i kroppen, og derfor reagerer også kroppen med en takknemlig metthetsfølelse når du spiser dem. Dette fettet har også andre kvaliteter. Flere undersøkelser har vist at en god klatt med fett i maten forlenger tiden kroppen bruker på å ta opp næringen.

I stedet for å sende energien ut i blodet med det samme, for så å forsvinne igjen etter kort tid, kjenner du at energien og mettheten varer vesentlig lenger etter et måltid som inneholder relativt mye fett. Helt optimalt er det hvis du velger å få det sunne fettet fra laks, som i dette måltidet.

Den fete fisken er nemlig også en proteinbombe som virkelig får fart på forbrenningen. Hver eneste bit løfter stoffskiftet slik at du forbrenner flere kalorier. Også metthetsfølelsen forsterkes av fiskeproteinene, som av flere forskere regnes som noe av det aller beste vi kan spise når det gjelder å bli mett på en måte som varer.

Ingredienser (4 personer) 4 laksefileter 2 bunter frisk grønn asparges 4 bløtkokte egg (ca. 5–7 min i kokende vann) 1 finhakket rødløk ½ bunt frisk, hakket dill 1 ss smeltet smør nykvernet svart pepper 8 skiver rugbrød

Tilberedning Kok opp en stor kjele med vann. Brekk av den nederste delen av aspargesene. Legg dem i kjelen, og la dem koke i 30 sekunder, slik at de fortsatt er sprø. Legg til kjøling på en tallerken.

Finskjær de bløtkokte eggene, dill og rødløk. Rør det lett sammen, og dryss det over aspargesene. Til slutt drypper du smeltet smør over og har på nykvernet pepper.

Stek laksen med litt olje i en stekepanne. Stek først i seks minutter på skinnsiden, før du snur fisken og steker i seks minutter til.

Rist rugbrød, og server retten med det samme.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 740 kcal Protein 50,2 g Karbohydrat 72,3 g Kostfiber 13,9 g Fett 31,6 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: