En dynamisk duo: Kikerter + animalsk protein.© Valling.com

Heftig mye protein

I tillegg til store muskler gir protein også bedre metthetsfølelse, slik at du unngår å spise for mye. Denne sunne treningsretten gir rikelige mengder av det livsviktige næringsstoffet.

27. november 2013 av Martin Kreutzer. Opskrift: Mads Persson.

Heftig mye protein

Mange forbinder sikkert proteininntak med voldsom muskelvekst og digre overarmer. Koblingen er da heller ikke helt på jordet. Det har lenge vært kjent at høyt proteininntak er avgjørende for økning av muskelmasse. Årsaken er at proteinene i magesekken spaltes til aminosyrer som brukes til å bygge muskler.

Det er likevel ikke bare etter tung styrketrening at dette er viktig, men også etter intensiv kondisjonstrening som løping og sykling. Her er det nemlig ikke bare kretsløpet som belastes, men også muskelfibrene. I perioder med slik trening kan du godt ha kosthold som en kroppsbygger.

I den sammenhengen er denne retten tilnærmet ideell. Her er det nemlig massevis av proteiner! De vegetabilske og animalske proteinene fra henholdsvis kikerter og lammekjøtt blandes med kalorilette auberginer og saftige rosiner, som bidrar med masse antioksidanter. Alt i alt blir det til en sunn og fyldig treningsrett som garantert gjør deg mett.

Lammegryte med kikerter (til 4 personer)

Ingredienser:
400 g lammekjøtt i terninger (godt renset for fett)
3 ss rapsolje
2 fedd revet hvitløk
1 finhakket løk
1 ts gurkemeie
½ ts kanel
1 ts spisskum
1 boks hakkede tomater
½ boks oppbløtte kikerter – ca. 200 g (100 g tørrvekt)
4 ss rosiner
2 auberginer
4 skiver fullkorn rugbrød

Slik gjør du:

1. Varm én ss olje i en kjele, og stek hvitløk og løk i et par minutter.

2. Tilsett lammekjøtt, og stek til kjøttet er brunt. Tilsett de knustre krydderne, og fortsett stekingen til kjøttet er gjennomstekt.

3. Tilsett hakkede tomater, kikerter og rosiner, og la retten småkoke under lokk i 30–40 minutter til kjøttet er helt mørt.

4. Imens skjæres auberginene i tynne skiver (ca. ½ cm) som vendes i resten av oljen. Varm stekepannen skikkelig, og stek skivene i ca. 2 min på hver side. Legg dem på litt tørkepapir slik at du får fjernet overflødig fett.

5. Server lammegryten rykende varm med de stekte auberginene på toppen og med en skive rugbrød til.

Næringsinnhold

Energi 722 kcal Protein 42,4 g Karbohydrat 91,6 g – andel kostfiber 20 g Fett 25,3 g

Beregningen tar utgangspunkt i at du som mann spiser 1/3 av hele måltidet. Oppskriften er tilpasset en familie med to voksne og to barn.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: