© Valling.com

Hvitvinsdampede blåskjell

Blåskjell er fulle av protein og jern. Skjellene blir ekstra nyttige sammmen med grove grønnsaker som i oppskriften her.

14. januar 2015 av Hannah Grant.

Hvitvinsdampede blåskjell

Til 4 personer: 800 g ferske blåskjell 1 fennikel 3 gulrøtter 2 sjalottløk, finsnittede ½ bunt frisk dill, skylt og plukket 2 ss olivenolje 1 ss smør 1 dl tørr hvitvin Salt og pepper 6–8 skiver grovbrød

Slik gjør du: 1. Skyll, sorter og skrubb blåskjellene i kaldt vann. Hvis skjellet er åpent og ikke lukker seg når man banker på det, må det kastes. Det samme gjelder blåskjell med ødelagt skall. Fjern skjegget fra de resterende levende blåskjellene.

2. Skrell gulrøttene. Kast det ytterste skallet, og lag deretter lange gulrotremser med skrelleren. Rens fennikelen, og skjær den i tynne skiver.

3. Varm olje i en stor, tykkbunnet kjele, og fres løk, gulrot og fennikel på høy varme. Krydre med salt og pepper. Tilsett blåskjell, hvitvin og smør, og legg på lokk. Rist kjelen godt, og la skjellene dampe i 3–4 minutter til de har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

4. Pynt med dill, og server blåskjellene varme med den lune grønnsakblandingen og et par skiver grovbrød.

Næringsinnhold per person: Energi: 595 kcal Protein: 34,1 g Fett: 16,7 g Karbohydrat: 81,4 g Kostfiber: 9,3 g

Klikk her og les mer om blåskjell.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: