Kalkun med poteter og rødkålsalat

Kalkun og rødkål både lukter og smaker jul, men er likevel supermat som styrker hele kroppen. Retten er en innertier både for muskler og immunforsvar.

16. november 2010 av Martin Kreutzer

Denne måneden byr vi på et treningsmåltid utenom det vanlige. Det smaker nesten uanstendig godt og gir førsteklasses restitusjon, der det digre kalkunlåret spiller en nøkkelrolle. Det bidrar nemlig med mengder av proteiner som går rett i musklene og danner nytt og sterkt muskelvev.

Den egenskapen er uunnværlig ved styrketrening, da det er nettopp proteininntaket som avgjør om treningen gir resultater. Hvis mulig bør måltidet inntas umiddelbart etter trening.

I tillegg til proteinene i kjøttet inneholder nemlig retten mengder av stoffer som får fart på kroppens utallige restitusjonsprosesser og styrker immunforsvaret. Fordelingen av de forskjellige næringsstoffene gjør dessuten at du blir veldig god og mett av denne middagen. Dermed bidrar den til å holde vekten nede og er et godt valg hvis du gjerne vil bli kvitt noen kilo.

Ingredienser til 1 person:

1 kalkunlår, ca. 450 g 1 ss flytende stekemargarin 2 ss balsamicoeddik 1 ts lønnesirup 225 g små poteter 2 ss lettrømme ½ ts melis 1 knivsodd sennep 100 g finskåret rødkål 1 appelsin ½ eple 1 håndfull valnøtter Salt og pepper

Tilberedning

Kok potetene til de er myke, og sett dem til kjøling – gjerne over natten.

Varm margarin i en tykkbunnet kjele. Tilsett balsamico, og la det koke opp slik at dampen forsvinner. Legg i kalkunlåret, og fordel sirup over. La det småkoke under lokk i cirka 40 minutter. Vend låret en gang imellom.

Lag en dressing av lettrømme, melis, sennep, salt og pepper, og bland med de kalde potetene.

Skjær halvparten av appelsinen og eplet i terninger. Bland med finskåret rødkål i en skål, og tilsett grovhakkede valnøtter. Press saften fra resten av appelsinen, og hell over.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 750 kcal Protein 53,2 g Karbohydrat 80,0 g Kostfiber 9,6 g Fett 26,3 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: