Karbonader med stekt løk og coleslaw

Med et par små endringer kan en solid middag med karbonader, brun saus, poteter og løk omdannes til et sunt, slankende og restitusjonsfremmende måltid.

23. september 2010 av Martin Kreutzer

En stor porsjon karbonader danner grunnlaget for månedens treningsmåltid. Det betyr store mengder proteiner, og sammen med rettens øvrige ingredienser gir det en perfekt balanse som gir god metthet med relativt få kalorier.

Rettens sammensetning gjør også at den er lett å justere, slik at den passer best for henholdsvis styrke-, kondisjonstrening eller vekttap. Øk kjøttmengden eller ta et par ekstra poteter, så gir måltidet nøyaktig det du er ute etter.

Ingredienser til 1 person: 125 g karbonadedeig ½ løk skåret i tynne ringer 3 ss balsamico 150 g finskåret spisskål ½ revet gulrot 2 ss hakkede valnøtter 2 ss kesam ½ ts hvitvinseddik 1 dl kjøttbuljong 2 ts hvetemel ½ dl lettmelk 1 ts oliven- eller rapsolje 3 dråper sukkerkulør Salt, pepper og litt sukker 150 g poteter

Tilberedning: Bland coleslawdressingen av kesam, hvitvinseddik, salt, pepper og sukker i en skål. Vend gulrot, kål og valnøtter i blandingen, og sett til kjøling.

Hell balsamico i en varm stekepanne. La den koke opp. Ha i løk, og la det småkoke i 15 min.

Varm buljongen til kokepunktet i en kasserolle. Rør i melk og mel. Tilsett olje, og la sausen koke i et par minutter. Smak til med salt og pepper, og juster fargen med sukkerkulør. Kok potetene i saltet vann til de er ferdige.

Form karbonadedeigen til en cirka to centimeter tykk karbonade, og stek i 8–9 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.

Næringsinnhold per porsjon

Energi: 578 kcal Protein: 42,8 gram Fett: 21,0 gram Karbohydrat: 58,3 gram Kostfiber: 17,2 gram

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: