Kjøttkaker med hodekål

Når du trener, presser du kroppen. Derfor er det viktig at du spiser mat som er både sunn og styrkende. Og det er denne oppdaterte klassikeren.

3. mars 2011

Kosthold og god form henger nøye sammen, og ingen steder er sammenhengen like tydelig som etter en økt med hard kondisjonstrening.

Hvis du for eksempel har løpt en lang tur, er energilagrene tomme, blodsukkeret er meget lavt og fibrene i de hardt belastede musklene er temmelig medtatt. Det er derfor du får treningsverk. Har treningen vært veldig hard, er også immunforsvaret svekket.

For å unngå å bli svekket, syk og svak er det viktig å spise mat som reparerer kroppen, fyller opp tomme lagre og styrker immunforsvaret. Denne oppskriften oppfyller alle disse kriteriene.

Kål inneholder mengder av vitaminer og plantestoffer som får immunforsvaret tilbake på rett kjøl. Kjøttet bygger opp musklene igjen, mens det grove brødet sørger for å fylle opp energilagrene. Og det skader jo ikke at kjøttkaker også smaker aldeles glimrende!

Ingredienser til 1 person: 125 g karbonadedeig med maks. fem prosent fett 3 ss grove havregryn 1 dl mineralvann ½ rødløk, finhakket ½ gulrot, finrevet ¼ rød chili, finhakket 300 g hodekål (hele blader) 1 ss kapers 1 ts dijonsennep 1 ss revet parmesan 1 ts olivenolje 1½ skive rugbrød Plantemargarin til steking Nykvernet salt og pepper

Tilberedning: Bland kjøtt, havregryn, mineralvann, rødløk og gulrot i en skål, og rør det godt sammen i et par minutter. Tilsett chili, salt og pepper. La deigen stå minst 30 minutter i kjøleskapet.

Damp kålbladene møre i ca. 5–8 minutter, og legg dem på et kjøkkenhåndkle e.l. Bland sennep, olivenolje og kapers, og vend hodekålen i blandingen. Ha på revet parmesan.

Stek kjøttkakene i en teflonpanne med litt fett. Steketiden er ca. 10–12 minutter avhengig av størrelsen.

Server med en skive lett ristet rugbrød og en stor neve brønnkarse.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 745 kcal Protein 47,7 g Karbohydrat 97,2 g Kostfiber 20,2 g Fett 24,3 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: