© Valling.com

Kylling i karri med grønnsaker

Treningsmåltidet inneholder mye grønnsaker og gjør det til en nytelse å få i seg den anbefalte dagsrasjonen på 500 gram.

24. februar 2019 av Martin Kreutzer og Mads Persson

Ingredienser - 4 personer

3–4 kyllingfileter 1 ss rapsolje 1–2 ss karri 2 ts revet ingefær 5 dl helmelk 1 sitron Salt og pepper 400 g sukkererter 400 g bønnespirer 150 g naturris

Tilberedning

Sett over risen, og kok den opp etter anvisningen på pakken.

Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele. Ha deretter i karri og ingefær, og la det surre i et par minutter. Krydderduften skal være sterk.

Skjær opp kyllingfiletene i like store stykker, og legg dem i kjelen i et par minutter.

Hell over melken, og la retten koke opp og småkoke i ca. 15 minutter, til sausen har kokt litt inn og har tyknet noe.

Ta kjelen av platen. Smak til med salt, pepper og sitron. Tilsett sukkererter og bønnespirer og server retten sammen med ris, mens grønnsakene fortsatt er sprø.

Om kylling i karri

Med en større mengde grønnsaker på middagstallerkenen er det lettere å nå idealmålet om minst 500 gram frukt og grønt om dagen. Og det er heller ikke for Helsedirektoratets skyld at du skal ha i deg så mye frukt og grønt. Du gjør det for hver eneste celle i kroppen din.

Det er nemlig antioksidantene i frukt og grønnsaker som er nøkkelordet. Mikronæringsstoffene er generelt bra for helsen, og i første omgang vil et realt inntak av frukt og grønnsaker gjøre at du sjeldnere blir forkjølt og at du får mindre problemer med treningsverk. På lengre sikt mener forskerne at demens, depresjon, grå stær og hjerte-kar-sykdom er mulig å unngå ved å få i seg nok antioksidanter.

Skal du få i deg nok, gjelder det å spise masse grønnsaker både til lunsj og middag. Det finner du normalt ikke i en klassisk rett som kylling i karri – med mindre du tilsetter masser av friske grønnsaker.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 610 kcal Protein 50 g Kulhydrat 65,5 g Kostfibre 6,7 g Fedt 17,7 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: