Kylling med grønnsaker og naturris

Kylling med grønnsaker og naturris inneholder få, men mettende kalorier. I tillegg til å stille sulten er retten full av antioksidanter som styrker immunforsvaret.

9. desember 2010

Skal du ned i vekt, kommer du langt med enkle justeringer av måltidets sammensetning. Vær forsiktig med sausen, begrens mengden av ris og pasta, og spis mye proteiner og grønnsaker. På den måten forvandler du måltidet til slankemat.

Månedens rett viser at det slett ikke behøver å gå utover hvor mett du blir. Det høye proteininnholdet gjør nemlig at du føler deg behagelig mett i flere timer. Proteinene kommer både fra kyllingkjøttet, ertene og sausen. Det beste med dette er at slankejusteringene ikke behøver å gå på bekostning av smaken.

Kyllingen er krydret, de ristede sjampinjongene har fått et delikat løft av oljen, og den lekre, men lette sausen får både ris og grønnsaker til å gli ned med et smil.

Selv om retten er slankeorientert, har den et høyt innhold av muskeloppbyggende protein, og derfor egner den seg også i perioder med hard trening.

Ingredienser 1 kyllingfilet 40 g (rå vekt) naturris 1 ss oliven- eller rapsolje ½ rød paprika 100 g brokkoli 100 g sjampinjong 1 håndfull erter (ca. 50 g) 2 ss mager Kesam ½ ts karri 1 knivsodd sukker 1 ts sitronsaft Salt og pepper Hakket persille til dryss

Tilberedning Rør ut mager Kesam med karri, sitronsaft, sukker og et lite dryss salt. Sett dressingen i kjøleskapet.

Kok risen som angitt på pakken.

Stek kyllingfileten ved svak varme i en teflonpanne, ca. 8–9 minutter på hver side. Krydre med salt og mengder av svart pepper.

Varm oljen i en stekepanne. Varm oppskårne sjampinjonger i et par minutter til de er lett gylne. Tilsett strimlet paprika, små brokkolibuketter og erter, og stek i fem minutter.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 562 kcal Protein 44,3 g Karbohydrat 56,1 g Kostfiber 9,5 g Fett 20,0 g

Les også

Tenker du på miljøet når du kjøper treningsklær og -utstyr?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: