Kyllingfilet med mascarponekrem

Etter trening er musklene svært mottakelige for næring. Månedens oppskrift er laget nettopp for at musklene skal få det de trenger.

14. juni 2012 av Martin Kreutzer

Ingredienser - 4 personer 4 kyllingfileter 1 ss olivenolje 1 presset hvitløksfedd 1 finhakket løk 8 friske tomater skåret i store terninger 1 halv potte frisk basilikum 2 ss mascarpone Salt Pepper Ca. 250 g spelt

Tilberedning Sett ovnen på 200 grader. Drypp litt olje over kyllingstykkene, legg dem i en ildfast form og la dem steke i ca. 20 min.

I mellomtiden varmer du opp resten av oljen i en kjele og sauterer løk og hvitløk til det er blankt – i ca. 2–3 min.

Tilsett tomater, mascarpone og basilikum, og la retten småkoke til riktig konsistens i ca. 15 min.

Imens koker du speltkjernene som angitt på pakken. Unngå å koke dem for lenge. De skal ha litt tyggemotstand.

Til slutt tar du kyllingen ut av ovnen, heller tomatsaus over og serverer. Pynt med basilikumblader, og anrett med bygggryn ved siden av.


Så snart treningen er over, gjelder det å fylle på med restitusjonsfremmende næringsstoffer. Det er en fast regel som eliteutøvere har fulgt i mange år, og som virkelig får fart på restitusjonen.

Uansett om du har løpt, syklet eller drevet med styrketrening, har treningen ført til mikroskopiske skader på muskelvevet. For å kunne reparere disse skadene er du nødt til å få i deg proteiner etter treningen, og helst i løpet av den første halvtimen. Har økten foregått i over en time med løping, eller et par timer på sykkelen, er det også viktig at proteinene får følge av en solid porsjon karbohydrater.

Gjennomsnittsmannen har behov for 50–60 gram karbohydrater og 25–30 gram protein like etter trening. Dette måltidet dekker begge behov i rikt monn. Dessuten er det så raskt å lage at det er realistisk å få maten på bordet i løpet av en halvtime. Bare sett spelten til koking før du går i dusjen.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 615 kcal Protein 44,2 g Karbohydrat 79,2 g Kostfiber 10,1 g Fett 15,5 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: