Laks i valmuerustning

Det kan oppstå farlige stoffer under hard steking. Derfor har vi gitt laksestykkene til denne salaten et beskyttende lag valmuefrø. De gir en solid dose antioksidanter og sørger for et kjernesunt måltid.

19. april 2013 av Opskrift: Mads Persson

Valmuefrø og laks. Den uvanlige kombinasjonen er nok ukjent for de fleste, men ikke desto mindre hovedingrediensene i denne månedens vitaminbombe av en laksesalat.

Synergien oppstår når laksestykkene vendes i valmuefrøene. I tillegg til å bidra med en solid dose antioksidanter, virker nemlig frøene også som en beskyttende hinne slik at det ikke dannes farlige stoffer under steking.

Kreftforskere har nemlig konstatert at fisk og kjøtt som utsettes for kraftig varmepåvirkning, danner noe som kalles stekemutagener, og det kan være kreftfremkallende.

Det er mulig å unngå på flere måter. Du kan skru ned varmen, marinere kjøttet eller skjære det i små biter slik at det kan lynstekes.

Eller du kan gjøre som her og sørge for at stoffene i fisk og valmuefrø samarbeider og beskytter hverandre, slik at laksen kan stekes som vanlig. De mange grønnsakene og de sunne fiskeoljene gjør retten glimrende etter trening, eller som sunn og mettende middag for hele familien.

Ingredienser (4 personer) Ca. 400 g fersk laks (3–4 laksestykker) 3 ss blå valmuefrø 500 g babyspinat 3 ss ristede mandler Ca. 750 g små kokte poteter, i halve biter 10-12 cherrytomater, halve 1 rødløk, skåret i meget fine båter 3 ss rapsolje Saften av 1 sitron 1 ts dijonsennep

Slik gjør du Fordel blå valmuefrø i et tynt lag på en tallerken, og snu fiskestykkene i frøene slik at de er jevnt fordelt.

Stek deretter laksen ved lav varme i 7–8 minutter på hver side, kjøl ned, og plukk av kjøttet i små terninger.

Skyll spinaten, og vend den med mandler, poteter, tomater og løk.

Rør en tykk dressing av olje, sitron og sennep, og bland den i salaten.

Legg laksestykkene på toppen av salaten.

Næringsinnhold

Energi 751 kcal Protein 40,3 g Karboyhydrat 65,3 g – andel kostfiber 10,6 g Fett 39,7 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: