Lammekaker med bulgur

Krydrede lammeboller med grillet aubergine og yoghurtsaus er særdeles sunt og smaker fantastisk. Dette er et sikkert valg hvis du vil ned i vekt.

31. august 2011

Vil du ned i vekt, er det spesielt viktig å spise seg mett med færrest mulig kalorier, uten å inngå kompromisser når det gjelder smak og helsevirkning.

Derfor er det smart å sette kjøtt på menyen. Kjøtt inneholder store mengder protein som gjør deg god og mett. Når kjøttet i tillegg er smaksatt med eksotisk krydder, får du mengder av smak og blir fort mett, uten å få i deg urimelige mengder av fett og salt. Vi har valgt å ovnssteke kjøttkakene. Det holder kaloriinnholdet i sjakk og hindrer utviklingen av kreftfremkallende stekemutagener.

Ovnsbakte auberginer har en god fettsmak uten å være fete, og passer derfor perfekt som ingrediens i et magert måltid. Yoghurtsausen er en god og mager dressing til nesten all slags mat, og bulgur inneholder mye kostfiber som fyller godt opp i magen. Kornene inneholder likevel mye karbohydrater som virker fetende i for store mengder. Derfor bør du ikke legge for mye bulgur på tallerkenen.

Ingredienser - 4 personer 400 g kjøttdeig av lam 1 ts støtt spisskummen 1 ts chili (etter smak) 1 ts støtt koriander 1 fedd støtt hvitløk 2 egg 50 g mel 1 finhakket løk 1 aubergine 1 ss olivenolje 1 fedd presset hvitløk Salt og nykvernet pepper 130 g grov bulgur 4 dl yoghurt naturell 4 stilker finhakket frisk mynte

Tilberedning Lag en farse av kjøtt, krydder, egg, mel, løk og hvitløk. Form farsen til små kjøttboller, og stek dem på bakepapir i ovnen ved 200 grader i cirka 20 min.

Skjær auberginen på langs i meget tynne skiver. Pensle med olivenolje, og stek dem til de er myke. La dem bli kalde, og drypp olivenolje over.

Bland dressing av yoghurt, salt, pepper, mynte og hvitløk. Sett til kjøling.

Kok bulguren etter anvisning på pakken. Server kjøttbollene med dressing, aubergine og bulgur.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 640 kcal Protein 47,3 g Karbohydrat 62,1 g Kostfiber 8,3 g Fett 24,3 g

Les også

Tenker du på miljøet når du kjøper treningsklær og -utstyr?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: