Perfekt restitusjon: Fullkornlasagne m. hytteost og spinat

Mange matvarer blir mye sunnere når du kombinerer dem med andre. Det gjelder blant annet storfekjøtt og fullkornpasta, som er basis for denne månedens treningsmåltid.

30. januar 2019 av Opskrift: Mads Persson

Tradisjonelt er lasagne en fet og tung rett med masse kalorier og lite grønt. Den gode nyheten er at det er en ganske enkel sak å forvandle lasagnen til et kjernesunt treningsmåltid som sørger for optimal restitusjon etter en hard treningsøkt.

For å få til det har vi kombinert kjøttdeigen med mengder av grønnsaker. Det bidrar til å redusere rettens kalorimengde, samtidig som det tilfører en rekke helsebringende stoffer i form av antioksidanter og kostfiber, som henholdsvis styrker immunforsvaret og får fart på fordøyelsen.

Den fete bechamelsausen må også vike. I stedet bruker vi mager ost som gir en bedre metthetsfølelse og sparer deg for en mengde kalorier. Selv om denne retten, som vi presenterer den her, egner seg best som restitusjonsmåltid, kan du selvfølgelig godtspise den også på dager uten trening. I så fall kan du eventuelt droppe et par av lasagneplatene og fylle opp med en eller to revne gulrøtter.

Ingredienser (4 personer) 200 g kjøttdeig (8–10 %) 250 g fullkorn lasagneplater 1 boks hakkede tomater 140 g tomatpuré 2 fedd hvitløk, presset 2 gule løk, finhakket 2 gulrøtter, revne 500 g frossen hel spinat 500 g hytteost (5 %) Mager, revet ost (f.eks. 15 %) 2 ss rapsolje Salt og pepper

Slik gjør du Varm oljen i en kjele, og stek løk, hvitløk og revne gulrøtter i cirka 4–5 minutter.

Tilsett kjøttet, og fortsett stekingen til alt kjøttet er gjennomstekt.

Tilsett tomatpuré, hakkede tomater og den frosne spinaten. Smak til med salt og pepper, og la kjøttsausen småkoke under lokk ved svak varme i ca. 30 minutter.

Bygg opp lasagnen i en ildfast form med kjøttsaus i bunnen, deretter lasagneplater, så hytteost i stedet for bechamel osv.

Avslutt med kjøttsaus, og strø til slutt revet ost over det hele.

Stek i ca. 25 minutter ved 175 grader, og server rykende varm med for eksempel grønn salat.

En dynamisk duo: Kjøtt og fullkornpasta

Storfekjøtt og lasagneplater utgjør virkelig en dynamisk duo, og sammensetningen gjør derfor lasagnen til et førsteklasses restitusjonsmåltid.Det effektive samspillet oppstår først og fremst fordi kjøttet leverer mengder av proteiner til gjenoppbyggingen av muskelfibrene som ble brutt ned under treningen. Musklenes evne til å ta oppprotein forsterkes dessuten av lasagneplatene.I tillegg leverer fullkornpastaen store mengder karbohydrater til de verkende musklene og fyller opp de tomme karbohydratlagrene. Kombinasjonen av kjøtt og pasta sikrer med andre ord en raskere og mer effektiv restitusjon. Det sørger for at du raskt er klar til en ny treningsøkt.

Næringsinnhold

Energi 748 kcal Protein 56,2 g Karbohydrat 84,1 g – andel kostfiber 14,4 g Fett 24 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: