© Valling.com

Persillerotsuppe med krutonger

Den varme vintersuppe er full av sunne næringsstoffer og gir et immunforsvar like solid som Fort Knox.

25. januar 2013

Ingredienser - 4 personer 6 persillerøtter 2 ss olivenolje 2 bakepoteter 1 purre 1 fedd hvitløk 1–1,5 liter grønnsakbuljong 1 stilk frisk timian Sitron Salt, pepper 6 skiver daggammelt rugbrød 150 g kokt kyllingkjøtt

Tilberedning Skrell og grovskjær alle grønnsakene.

Varm opp 1 ss olje i en kjele, og småstek grønnsakene til de så vidt har fått litt farge, ca. 5–6 min.

Hell buljong over, og la suppen koke i ca. 30–40 min, eller til grønnsakene er helt myke.

Skjær rugbrødet i terninger, og vend dem i olje. Legg dem på bakepapir på en stekeplate i ovnen, og stek dem sprø i ca. 10 min ved 210 grader.

Blend suppen i en blender – eller helst med en stavmikser – til den er helt jevn. Ha i kyllingkjøttet, og la det bli gjennomvarmt.

Smak til med frisk timian, salt, pepper og sitron. Server retten rykende varm og med sprø rugbrødkrutonger på toppen.

Om persillerotsuppe med krutonger

Suppe er ideell vintermat. I en tid da vi lufter mindre, beveger oss mindre og hele tiden befinner oss i nærheten av mange andre mennesker, lurer forkjølelser og influensavirus overalt og utsetter immunforsvaret for daglige og voldsomme angrep.

En glovarm suppe av blendede grønnsaker gir suveren beskyttelse mot sykdom og en verdifull forsterkning av et immunforsvar under press. Spiser du suppe, er det en enkel sak å få i seg 400–500 gram grønnsaker, og dermed også mengder av immunforsvarsstyrkende vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Hvis du også passer på å blende grønnsakene sammen med kokevannet, som vi har gjort her, tar du vare på alle de gode stoffene i grønnsakene. Vil du gå ned i vekt, er det en ikke ubetydelig bonus at suppen også er svært mettende. Det skyldes ikke minst proteinene i kyllingkjøttet. Og du kan godt bruke rester fra dagen før.

Les også

Tenker du på miljøet når du kjøper treningsklær og -utstyr?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: