© Valling.com

Pestotorsk med sellerirotstappe

Den tradisjonelle romjulstorsken er ikke spesielt helsebringende. Her forvandler vi den til supersunn slankemat med mengder av protein og rikelig med grønnsaker.

14. november 2011 av Martin Kreutzer

Ingredienser - 4 personer 4 stk. torskefilet à ca. 150 g (helst ryggstykke) 8 skrelte persillerøtter 4 håndfuller cherrytomater 2 ts balsamicoeddik 4 ss olivenolje 4 ss grønn pesto 1 sitron Salt og pepper 4 skiver grovt brød à 60–70 g

Tilberedning Skjær persillerøttene i små biter, og kok dem i saltet vann til de er myke.

Sett ovnen på varmluft og 150 grader. Legg torskestykkene i en ildfast form, smør dem med grønn pesto, og sett formen i ovnen i ca. 15 min. Bruk en gaffel for å kjenne om fisken er gjennomstekt.

Mens fisken er i ovnen, kjører du persillerotbitene til stappe i en blender sammen med sitronsaft, 2 ss olivenolje, salt og pepper.

Legg torsken oppå persillerotpureen, anrett med cherrytomatene vendt i balsamico og olivenolje, og server med det samme.


Ta romjulstorsken på forskudd med denne delikate slankeretten, som også kan hjelpe deg med å bli kvitt litt av julefettet, først og fremst takket være det høye proteininnholdet. Som utallige forskningsresultater har dokumentert, finnes det nemlig ikke noe annet næringsstoff som metter bedre per kalori enn protein.

Den slankende virkningen forsterkes ytterligere av det faktum at kroppen må jobbe en del for å utnytte proteinene. Derfor ser man at spesielt fiskeprotein får stoffskiftet til øke så mye at 25–30 prosent av proteinkaloriene ikke utnyttes, men går rett gjennom systemet. Dermed slipper du å mosjonere dem bort. En annen fordel er at de bremser opptaket av karbohydrater. Dermed stabiliseres blodsukkeret, og du føler deg mettere.

De øvrige ingrediensene forsterker slankeegenskapene ved å gi mye mat med få kalorier. Blant annet er persillerot et genialt alternativ til poteter, som inneholder langt flere kalorier. Også tomater kan du spise i betydelige mengder. En siste fordel som må nevnes, er innholdet av enumettede fettsyrer, som bedrer kroppens evne til å kvitte seg med overflødig fett.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 655 kcal Protein 42,9 g Karbohydrat 72,2 g Kostfiber 16,6 g Fett 25,4 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: