Pytt i panne med rødbeter

Ved hjelp av noen små, men viktige endringer passer denne klassiske og smakfulle hverdagsretten godt på Aktiv Trenings sunne middagstallerken.

13. april 2019

Ingredienser - 4 personer ca. 800 g kokte poteter 8 kyllingpølser à 75 g 1 finhakket løk 1 ts smør 3 ts paprika 1 boks tomatpuré (ca. 75 g) 1 boks mais 1 rød paprika i terninger 2 dl lettmelk fersk løk 150 g syltede rødbeter salt og pepper

Tilberedning Smelt litt smør i en stekepanne, og fres løken til den er gyllen. Tilsett pølsebiter skåret i tynne skiver, poteter og paprika. Fortsett stekingen til retten har en rødlig farge.

Ha i mais, paprika og tomatpuré, og la det steke i et par minutter til. Tilsett melk, og la det hele putre under lokk i ytterligere noen minutter.

Smak til med salt og pepper, og dryss litt gressløk over til slutt. Server med rødbeter og eventuelt noen skiver grovbrød.


Husmannskost er noe de fleste har et forhold til, og gjerne en mening om hvor god eller hvor sunn den er. Den er ofte blitt beskyldt for å inneholde for mye fett og for lite næring. Og det finnes utvilsomt en del retter som ikke hører hjemme på en treningsmeny. Husmannskosten

behøver likevel ikke å være fet og usunn hvis man bare legger litt omtanke i tilberedningen. Er du forsiktig med fett og stekesmør, samtidig som du bruker mye grønt og rotgrønnsaker, får du i de fleste tilfeller et raskt, enkelt og glimrende måltid. Pytt i panne er et godt eksempel på en rett som ofte har et ubalansert næringsinnhold.

Med enkle håndgrep gjør likevel den svenske tradisjonsretten god nytte for seg. Kyllingpølse påvirker for eksempel næringsverdien. Hvis du velger en mager variant, synker kaloriinnholdet en hel del. Men mager pølse er ikke nok. Du trenger også løk, rotgrønnsaker og mais, men da kan du til gjengjeld glede deg over en sunnere og mer velsmakende versjon enn originalen.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 748 kcal Protein 37,1 g Karbohydrater 79,3 g Kostfibrer 9,5 g Fett 33,7 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: