Satay med kålsalat og poteter

Kyllingsatay med kålsalat og ferskpoteter er et godt utgangspunkt for en vellykket grillkveld. Det smaker godt og gir mye proteiner, kostfiber og vitaminer.

11. august 2011

Åmarinere grillkjøttet er et velprøvd grilltriks, ikke minst for kylling. Marineringen gir smak og mørner kjøttet. Dermed holder det seg saftig, og du unngår den tørre og seige opplevelsen man ofte får av grillet kylling.

Derfor er det alltid en god idé å marinere kjøttet når du vil være sikker på å lykkes med grillmaten. I tillegg er det flere gode grunner til å marinere enn smak og mørhet. Marineringen forkorter nemlig steketiden og hindrer at kyllingen brenner seg fast. Det i seg selv er en klar helsegevinst, ettersom det hindrer utviklingen av de kreftfremkallende stekemutagenene som oppstår når kjøttet stekes på grillen.

Bruk fortrinnsvis små kyllingbiter, som deler av et bryststykke. Det forkorter steketiden betydelig. De kommer virkelig til sin rett hvis du trer dem på grillspyd, og du slipper å tilsette fett. Bruk sommerkålen som tilbehør, så får du også glede av det høye kostfiberinnholdet.

Kostfiber er bra for fordøyelsen, samtidig som de fyller magen og gir god tyggemotstand, noe som bidrar til å gjøre deg god og mett. Også ferskpoteter er helsebringende og inneholder andre og sunnere karbohydrater enn eldre poteter. Det betyr at kroppen bruker mer energi på kaloriopptaket. Du blir fortere mett, og blodsukkerpåvirkningen er mindre.

Ingredienser - 4 personer 600 g kyllingbiter 1 ss sesamolje (rapsolje kan også brukes) 1 ts soya Saften av en lime 4 grillspyd eller trespyd ½ sommerkål 1 ts dijonsennep 1 ts akasiehonning 4 ss ristede sesamfrø Litt hakket frisk dill 3–4 ss matyoghurt 1,4 kg ferskpoteter

Tilberedning Lag en marinade av olje, soya og limesaft. Ha marinaden i en plastpose sammen med kyllingen. Rist godt, og legg det hele i kjøleskapet i 15 min.

Legg trespydene i vann i ca. 15 min, slik at de ikke brenner seg på grillen.

Skjær kålen i tynne strimler. Bland den med sennep, honning, sesamfrø, dill og yoghurt. Salaten skal være søt og ha en snert av sterk sennep.

Tre kyllingbitene på spyd, og grill dem, men uten å svi dem. Server med ferskpoteter som ikke er kokt mer enn al dente.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: