© Valling.com

Spagetti carbonara med parmaskinke

Stort verre enn fet ostesaus og lys pasta blir det ikke, men vi har satt sammen en langt sunnere utgave av den italienske klassikeren.

22. mars 2012 av Martin Kreutzer

Ingredienser - 4 personer 450 g fullkornspagetti 8–12 skiver parmaskinke 1 persillebunt 4 ss revet parmesan 2 egg, gjerne økologiske 1 ss olivenolje Salt og pepper

Tilberedning Sett ovnen på 200 grader, og sett over en kjele med rikelig, saltet vann til pastaen.

Legg parmaskinkeskivene i ett lag på en stekeplate med stekepapir, og stek i ca. 10 minutter til skinkeskivene er sprø.

Legg pastaen i det kokende vannet, og kok til den er al dente. Hell av vannet, og sett pastaen til side så lenge.

Finhakk persillen, smuldre parmaskinken i mindre biter, og sett begge til side så lenge.

Varm olivenoljen i en stor stekepanne eller kjele, og tilsett pastaen. Bland forsiktig, og tilsett pisket egg, parmesan, pepper og persille.

Vend det hele raskt sammen, og server med biter av sprø parmaskinken på toppen, ev. med en grønn salat av det du måtte finne i kjøleskapet.


Det er uendelig mange måter å tilberede spagetti på. De raske er de mest nærliggende når man kommer trett og sliten hjem fra jobb, og de er ofte også de mest velsmakende. Spagetti carbonara er en klassisk, rask og god pastarett.

Skal den være mulig å forsvare rent ernæringsmessig, trenger den likevel et par solide endringer. For det første må den lyse pastaen erstattes av fullkornpasta. Det i seg selv dobler innholdet av fordøyelsesfremmende og kolesterolsenkende kostfiber samt viktige vitaminer og mineraler som jern, tiamin og kalium.

Deretter gjelder det å bli kvitt de verste fettkildene og lage en god saus av hjertevennlig olivenolje, egg og mager skinke. Parmesanosten kan du beholde som den er. Den inneholder nemlig 50 prosent mer protein enn magert biffkjøtt. Helt optimal blir retten hvis du lar den få følge av en lett grønn salat av for eksempel paprika, agurk, tomat og salat.

Oppskrift - pastasalat med kylling

Næringsinnhold per porsjon

Energi 749 kcal Protein 38,7 g Karbohydrat 110,5 g Kostfiber 14,4 g Fett 20 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: