© Valling.com

Stekt kyllingbryst med grønnsaker

Stekt kyllingbryst med aubergine-, squash- og tomatragu klarer seg selv i stekeovnen. Når retten er ferdig, kan du nyte en stor porsjon velsmakende helsekost.

2. mars 2012 av Martin Kreutzer

Ingredienser - 4 personer 1 ss olivenolje 4 kyllingbryst uten skinn 2 store grovhakkede løk 2 hele hvitløkfedd 1 aubergine i små terninger 1 stilk frisk timian 1 stilk frisk rosmarin 2 squash i små terninger 1 glass hvitvin 1 boks flådde tomater Salt og pepper 4 grove rundstykker (60 gram)

Tilberedning Sett stekeovnen på 200 grader. Varm oljen i en tykkbunnet kjele som tåler å stå i stekeovnen, og brun kjøttstykkene i ca. 2 min på hver side før du legger dem til side.

Legg grønnsaker og urter i stekepannen, men vent med tomatene, og stek under omrøring i ca. 8 min. Hell over vinen, og la det småputre i ytterligere 3–4 min før du tilsetter tomater.

Legg kyllingstykkene på toppen av grønnsakene. Krydre med salt og pepper, og la formen stå i ovnen i 10–15 min. Server med grovt brød og eventuelt en grønn salat.


Denne retten lager seg i stor grad selv mens du tar en rask treningsøkt eller en lur på sofaen. Det er likevel ikke den største og viktigste fordelen med denne retten. Først og fremst får du nemlig i deg store mengder helsebringende grønnsaker, som utgjør fundamentet i måltidet.

Brød og kjøtt er godt tilbehør, men det er grønnsakene som tar plass både på tallerkenen og i magen, og det er både kalorivennlig og styrker kroppen. Hver porsjon gir en halv kilo grønnsaker, og dermed er du faktisk i mål når det gjelder anbefalingen om 500 gram frukt og grønt om dagen. Det vil kroppen din sette pris på. Ingenting er sunnere enn store mengder grønnsaker, og resultatet er blant annet at det strømmer hundrevis av antioksidanter ut i kroppen og forsterker im munforsvaret.

I tillegg får du mengder av kostfiber, som holder magen i form, samtidig som de gjør deg mett. Metthetsvirkningen forsterkes av at grønnsakene er så kalorifattige at vi har kunnet bruke store mengder, og dermed får du også en meget solid porsjon. Over 800 gram mat med bare 600 kalorier er rekordlavt og et bevis på at du ikke behøver å nøye deg med en slunken porsjon bare fordi du vil spare litt på kaloriene.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 613 kcal Protein 54,5 g Karbohydrat 69,6 g Kostfiber 12,4 g Fett 14,4 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: