Stekt sjøørret med estragonmajones

Veldig mettende og med et streif av luksus.

26. mai 2010 av Martin Kreutzer og Helle Brønnum Carlsen

Ingredienser til 1 person: 1 ts majones 10 g frisk estragon 2 ss Cultura ¼ økologisk sitron 200 g sellerirot 1 ts olivenolje Salt Pepper 130 g sjøørretfilet med skinn 200 g sukkererter 50 g grovbrød

Tilberedning: Bland majonesen med hakket estragon, Cultura og halvparten av sitronskallet og -saften. Sett det kaldt. Skjær sellerien i passe store biter, krydre med salt og pepper, og stek ved 210 grader i 35 min. Krydre deretter fisken med salt og pepper og resten av sitronskallet. Ha 2 dråper olje i en panne, og stek fisken ved kraftig varme i 4 min på skinnsiden til det er sprøtt og brunt, og la den deretter få 1 minutt på kjøttsiden. Hell resten av sitronen over, og forvell sukkerertene. Anrett fisken med sukkererter og ovnsbakt selleri, og hell estragonmajones over. Spis ev. brød til.

  • Du trener ikke: Hvis du ønsker å redusere kaloriinntaket, er det lettest å kutte porsjonen ned med en tredel. Retten gjør deg likevel god og mett.

  • Du trener hardt og mye: Du blir veldig mett av denne retten, og det kan være vanskelig å spise mer av den for å dekke behovet for flere karbohydrater. Suppler heller med en fruktsalat, som styrker immunforsvaret.

Energi per person

Energi: 561 kcal Fett: 21 g Protein: 41 g Karbohydrat: 61 g Kostfiber: 16 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: