Storfekjøtt i kokosmelk med poteter

Storfekjøtt og kokos er to utskjelte matvarer som er bedre enn sitt rykte. Her får du oppskriften på sunn og rask middagsmat.

2. januar 2013

Ingredienser - 4 personer Ca. 400 g storfekjøtt i biter 1 ss rapsolje 2 skrellede bakepoteter 2–3 ts grønn karripasta 1 boks kokosmelk ½ brokkolihode i buketter 1 ts sukker 1 sitron 2 ss peanøtter 1 bunt frisk koriander Salt og pepper

Tilberedning Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele, og sauter kjøttet til det har fått farge. Det tar ca. 3–4 min.

Skjær potetene i passe store terninger, og stek dem med kjøttet i et par minutter.

Tilsett karripastaen og fortsett stekingen til det dufter sterkt av krydder, og hell kokosmelken over kjøttet og potetene.

La det hele småkoke i ca. 15 min, og tilsett brokkolien de siste ca. 2 min, slik at den fortsatt har litt tyggemotstand.

Smak til med sukker, sitron, salt, pepper og ev. mer karripasta. Server retten rykende varm, med peanøtter og frisk koriander på toppen.

Om storfekjøtt i kokosmelk med poteter

De senere årene har rødt kjøtt vært gjenstand for hard og urimelig hets. Storfekjøtt har blant annet blitt beskyldt for å kunne føre til kreft. Men så lenge det er snakk om godt norsk kjøtt fremstilt uten bruk av veksthormoner og lignende, og som ikke er konvertert til langtidsholdbart industripålegg, er det ingen grunn til bekymring.

Kjøtt er tvert imot en førsteklasses proteinkilde, en av våre viktigste jernkilder og leverandør av mange gode B-vitaminer. Også kokosfett har vært uglesett, fordi kokosfett er av den mettede typen, og det har lenge blitt sett på som skadelig.

Nå viser forskning at mettet fett ikke er så farlig likevel, og at kokosfett har blitt urettferdig behandlet. Bortsett fra den gode smaken inneholder kokos mange gode stoffer som vi nødig vil være foruten, blant annet protein, sunne fettstoffer, langsomme karbohydrater og rikelig med vitaminer og mineraler.

Les også

Tenker du på miljøet når du kjøper treningsklær og -utstyr?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: