Sunt, godt og enkelt

Du behøver ikke å være stjernekokk for å lage næringsrik, delikat og eksklusiv mat. I dette tilfellet er det nesten barnslig enkelt.

25. juni 2012 av Martin Kreutzer

Ingredienser - 4 personer 4 biffer à ca. 150 g (for eksempel mørbrad/bankekjøtt) 3 ss olivenolje 4 bakepoteter à 250 g 1 stilk frisk rosmarin 1 fedd hvitløk Ca. 1,2 kg fersk babyspinat 1 løk 2 ss crème fraîche (18 %) Salt og pepper

Tilberedning Potetene først. Sett ovnen på 220°, og skjær potetene i 1 cm brede staver. Vend dem i 2 ss olivenolje, et fedd presset hvitløk, rosmarin og salt.

Legg potetene på en stekeplate med bakepapir, og stek i ca. 20 min. Snu dem underveis, slik at de blir sprø.

Varm 1 ss olje i en tykkbunnet panne, og brun biffene i ca. 30 sek på hver side. Skru ned varmen, og la dem steke i ca. 4 min på hver side.

Varm litt mer olje, og blank finhakket løk til den er gyllen. Tilsett den skylte spinaten. La den falle sammen før du tilsetter crème fraîche, salt og pepper. Bland det hele godt sammen.

Legg biffen på spinatsausen og med potetene ved siden av.

De enkle middagsløsningene behøver ikke å være verken kjedelige eller usunne. Et par magre og innbydende biffer lager du på få minutter, og da har du et kongemåltid for en sliten kropp.Også tilbehøret kan gjøres enkelt. I dette tilfellet består det av spinat, poteter og litt løk. Spinaten fortjener forresten ekstra oppmerksomhet. De grønne bladene bugner nemlig av vitaminer, mineraler og mikroskopiske plantestoffer som er bra for hele deg. Rødt kjøtt har tradisjonelt blitt mistenkt for å være kreftfremkallende. Sannheten er likevel at rødt kjøtt har flere gode egenskaper. Så lenge du verken svir kjøttet på grillen eller bruker uforholdsmessig mye salt, er det faktisk sunt. Det samme gjelder potetene. Selv om større mengder er uheldig for blodsukker og kretsløp og på sikt kan føre til overvekt, så er balansen i denne retten så god at du kan nyte maten med god samvittighet.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 750 kcal Protein 61,1 g Karbohydrat 75,3 g Kostfiber 12,6 g Fett 25,5 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: