© Valling.com

Svinefilet med ristet rødkålssalat

Rødkål er supersunt og blant annet fult av C-vitamin. Spiser du kålen sammen ned en jernrik matvare som svinefilet, får du et sunt vintermåltid og er godt dekket når det gjelder jern, C-vitamin og proteiner.

25. november 2014 av Hannah Grant.

Svinefilet med ristet rødkålssalat

Til 4 personer: 1 rødkål, snittet i strimler på 0,5 cm 3 appelsiner, finrevet skall og flotte halve skiver 50 g pistasjnøtter uten skall, grovhakket 2 små svinefileter 1 timianbukett, skylt 4 hvitløkfedd, knust Nyklippet persille til servering Salt + pepper Olivenolje Epleeddik

Slik gjør du: 1. Varm ovnen til 200 grader.

2. Skjær bort eventuelle sener på kjøttet, og strø på salt og pepper. Brun filetene på sterk varme i en panne med olivenolje og knust hvitløk. Tilsett timian til slutt.

3. Legg svinefiletene på en rist oppå timiankvastene. Legg hvitløken på toppen. Stek filetene i ovnen i 7–8 minutter til kjernetemperaturen er 54 grader. Ta dem ut, og la dem hvile.

4. Rist rødkålen på sterk varme i litt olivenolje, slik at den karamelliserer seg på den ene siden. Skru ned varmen, og tilsett salt, pepper og epleeddik. La kålen småputre til den er mør. Vend appelsin og pistasjnøtter med persillen, og server med saftige svinefiletskiver.

Næringsinnhold per person: Energi: 582 kcal Protein: 56,1 g Fett: 27,3 g Karbohydrat: 32,5 g Kostfiber: 8 g

Vil du lese mer om denne supersunne kålen? Klikk her!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: