Torsk med parmaskinke og rotfruktmos

Her serverer vi en ny og sunnere variant av nyttårstorsken, med mye smak og få kalorier. Det er perfekt når du vil kvitte deg med overflødig julefett.

3. februar 2011

Torsk er førsteklasses mat for deg som vil ned i vekt. Fiskeprotein har nemlig unike slankeegenskaper.

For det første er protein fra fisk langt mer mettende enn næringsstoffer som karbohydrater og fett. Det skyldes blant annet at hjernen frigir flere metthetssignaler når du spiser fisk.

For det andre viser forsøk at fiskeprotein får fart på stoffskiftet. Faktisk i den grad at man i forsøkene fant at du må spise seks ganger mer kalorier fra fiskeprotein for å legge på deg ett gram fett, som hvis du spiser karbohydrater.

Derfor er karbohydratinnholdet i denne retten ganske beskjedent. Dette bidrar også til å gjøre retten særdeles blodsukkervennlig, noe som også holder fettet borte fra magen. Men måltidet er stort selv om kalorimengden er lav. Du får i deg nesten 750 gram mat, og det er rikelig til at du skal føle deg god og mett lenge.

Ingredienser til 1 person: 150 g torskefilet 2 skiver parmaskinke 1 håndfull basilikumblader 3 ts ristede pinjekjerner 2 ts olivenolje 250 g pastinakk 250 g gulrot ½ ts melis 2 ss skyr 1 knivsodd sukker 1 ts revet usprøytet sitronskall Bladpersille Salt og pepper

Tilberedning: Sett ovnen på 180 °C.

Bland skyr og halv parten av sitronskallet i en skål. Smak til med salt, pepper og sukker. Sett skålen til kjøling.

Skjær torsken i 2–3 like store stykker. Grovhakk basilikum og pinjekjerner, bland det med et par dråper olje og fordel det på fisken. Pakk hvert fiskestykke i en skinkeskive. Stekes i ildfast form i 15–20 minutter.

Skrell rotgrønnsakene, skjær dem i mindre stykker og kok dem til de er myke. Hell av kokevannet, men ikke kast det. Mos rotgrønnsakene grovt, tilsett litt av kokevannet, og smak til med salt, pepper og sitronskall. Pynt med hakket persille.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 613 kcal Protein 48,3 g Karbohydrat 66,2 g Kostfiber 18,3 g Fett 21,5 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: