Tunfiskkaker med potetsalat

Føler du deg ofte trett og uopplagt i løpet av dagen, kan det være blodsukkeret som er i ulage. Tunfiskkaker med potetsalat sørger for et stabilt blodsukkernivå. Den gir mengder av energi og en frisk og sterk mage.

6. mai 2013 av Opskrift: Mads Persson

Stabilt blodsukker er avgjørende for å holde et konstant energinivå hele dagen. Det har konsekvenser hvis blodsukkeret går opp og ned som en jojo.

Bortsett fra at det går ut over overskuddet, kan du oppleve konsentrasjonsvansker, føle deg uvel og føle en sterk trang til søtsaker. På sikt kan et ukontrollert blodsukkernivå bidra til å utvikle diabetes-2, kretsløpsproblemer og andre lite trivelige livsstilssykdommer.

Den gode nyheten er at du langt på vei selv er herre over hvordan blodsukkeret oppfører seg. Spiser du regelmessig – for eksempel hver tredje time – og er oppmerksom på å redusere mengden av tomme kalorier og i stedet få i deg nok av sunne og gode karbohydrater, får du energi av høy kvalitet til muskler og hjerne.

Et sentralt element er å kombinere karbohydratene med de helt riktige medspillerne – og det er nettopp det du gjør med månedens dynamiske duo, der potetsalaten får et voldsomt løft av den saftige, proteinrike tunfisken.

Ingredienser til 4 personer: 3 bks. tunfisk i vann, 140 g 1 paprika, finhakket 1 rødløk, finhakket 1 bt. persille, finhakket 1 frisk chili, finhakket 250 g fetaterninger (40+) 3 ss fint fullkornmel 3 egg Saften av én sitron 1 ss rapsolje

Potetsalat 750 g ferskpoteter 100 g skyr 2 ss majones En pakke rucola Litt støtt chili Salt, pepper

Slik gjør du Hell av vannet fra tunfisken, og bland den med samtlige ingredienser bortsett fra oljen. Rør til en jevn farse som henger godt sammen.

Kok potetene i saltet vann til de er ferdige. Del dem i to, og la dem avkjøles.

Varm opp oljen i en stekepanne, og form ca. 10–15 kaker på størrelse med et egg, og stek dem som du ville stekt kjøttkaker, i ca. 3–4 minutter på hver side.

Rør en dressing av skyr og majones, salt og pepper. Vend potetene i dressingen, og bland chili og rucola i salaten.

Næringsinnhold

Energi 667 kcal Protein 56,7 g Karbohydrat 63,7 g – andel kostfiber 7,2 g Fett 22,1 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: