Sunn pastasalat med kylling
Sunn pastasalat med kylling

Oppgradering: Legg gjerne en håndfull med cashewnøtter i pastasalaten, så får du ekstra mye jern.

© Kenneth Drabæk og Valling.com

Grov pastasalat med kylling

Denne oppskriften på pastasalat med kylling er utrolig enkel å lage. Som en bonus er pastasalaten supersunn og holder blodsukkeret stabilt.

27. februar 2017 av Ernæringsekspert Martin Kreutzer

Pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling er en oppskrift som er enkel å få til. Oppskriften på pastasalaten er med ingredienser til en person, så du kan fint gange den opp slik at du får pastasalat til mange personer. 


Ingredienser til pastasalat med kylling

  • 75 g fullkornpasta (skruer)

  • 125 g kyllingbryst
  • 50 g grønne erter 
  • 75 g cherrytomater 

  • En halv paprika skåret i terninger

  • En halv agurk i små terninger

  • 2 ss grønn pesto


Tilberedning av pastasalat med kylling 

Kok pastaen til den er al dente, og sett den til kjøling i kjøleskapet. Stek kyllingbrystet og skjær det i fine strimler. Vend pasta, grønnsaker og kjøtt med 2 ss pesto, og server pastasalaten kald

Du kan oppgradere pastasalaten ved å putte oppi en håndfull cashewnøtter, så får du ekstra mye jern.

Pastasalat bør spises kald

Det er mange fordeler ved å spise pastasalaten kald. Du holder blant annet blodsukkeret mer stabilt og beskytter tarmene mot kreft fordi du får mer resistent stivelse i en kald pastasalat. 


Med Aktiv Trening kan du få enda flere tips om hvordan du holder deg sunn i hverdagen. Vi gir deg den nyeste kunnskapen om kosthold og mosjon og hjelper deg med å opprettholde motivasjonen og få større utbytte av treningen. Klikk her og få spesialtilbudet på 3 magasiner for KUN kr 89.

Næringsinnhold per porsjon

Energi: 672 kcal Protein: 45,7 gram Fett: 23,9 gram Karboh.: 75,1 gram Kostfiber: 12,9 gram

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: