© Valling.com

Rødbet- og eplesalat med fetaost

Rødbeter er en god kilde til mettende fiber, vitaminer og mineraler. Og de smaker fantastisk sammen med epler, som bidrar med høyt innhold av blant annet C-vitamin.

31. januar 2014 av Christian Bitz.

Grov salat: Rødbet- og eplesalat med fetaost (til 2 personer)

Ingredienser: 150 g rødbeter 1 dl perlebygg 150 g røde epler 1 ss grovkornet sennep 1 ss olivenolje 3 ss balsamico 20 g god fetaost i terninger Fingersalt og nykvernet pepper.

Les mye mer om hvorfor rødbeter er så bra for deg.

Tillaging: Kok rødbetene myke i lettsaltet vann – det tar cirka 45 minutter hvis de er hele, men du kan redusere koketiden ved å skjære dem i små terninger. Skyll dem deretter under kaldt vann, og fjern skallet. Kok perlebyggen etter anvisningene på posen. Del eplene i to. Fjern kjernehuset, men la skallet sitte. Skjær epler og rødbeter i like, tynne staver. Pisk balsamico, sennep, olivenolje, salt og pepper til en vinaigrette, og vend rødbet- og eplebitene i blandingen. Dryss terninger av fetaost på toppen. Server som lunsj, som forrett med brød eller som tilbehør til for eksempel dampet fisk.

Helsegevinst: Rødbeter er en god kilde til mettende fiber, vitaminer og mineraler. De smaker fantastisk sammen med epler, som bidrar med høyt innhold av blant annet C-vitamin. Fettet i fetaosten demper syrligheten – og salaten avrundes av en lett bitter olje-eddik-dressing.

Følg årstidene Du får friskere, mer velsmakende og sunnere råvarer ved å velge årstidens grønnsaker. Spis grønnkål i oktober, pastinakk og purre i januar. Nyhøstede grønnsaker inneholder flere vitaminer og andre viktige næringsstoffer enn grønnsaker som har ligget lenge.

Oppskrift - rødkålsalat

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: